Menu / Zoeken
10x leuke dingen om te doen tijdens een tropisch weekend

10x leuke dingen om te doen tijdens een tropisch weekend

Ben jij de hitte stiekem nu wel een beetje beu? Dan hebben we slecht nieuws voor je: er staan namelijk nog steeds tropische temperaturen op de planning. Nu kun je jezelf natuurlijk het hele weekend opsluiten met de gordijnen dicht en een ventilator op je kop, maar wij hebben een beter idee. Tien ideeën zelfs.

1. Beach days

De meest voor de hand liggende optie is natuurlijk om in je auto te springen, op naar het strand. Aangezien we dit normaal gesproken niet vaak kunnen in ons koude kikkerlandje zul je half Nederland hier aantreffen, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Je krijgt er in ieder geval een echt vakantiegevoel van en de zee nodigt je uit voor een verfrissende duik, dus wat wil je nog meer?

Heb je geen zin om in je bikini bekeken te worden? Dan wordt het hoog tijd dat je dit artikel eens even leest.

2. Tropische pakjes

Tropische temperaturen vragen natuurlijk om tropische pakjes. Heb jij nog geen (of niet genoeg) zwierige jurkjes, luchtige broeken of vrolijke playsuits in huis? Ga dan een dagje naar een stad waar je nog nooit geweest bent en shop till you drop. De meeste winkels hebben ook lekker airco, dus zo kun je je hoofd meteen koel houden, letterlijk. Win-win!

3. Born to be wild

Mocht je nou thuis geen ventilator of airco hebben, dan creëer je die toch gewoon. Stap de auto in, draai de ramen wijd open en raas over de snelweg met je haren wapperend in de wind. En als je dan toch onderwerp bent kun je net zo goed de afslag nemen naar het strand of een subtropisch zwembad.

Bron: HealthiNut.com

4. IJsjes maken

Laten we eerlijk zijn, met temperaturen van 30 graden of meer hebben we toch echt wat verkoeling nodig. Ben je niet gezegend met een heerlijk zwembad in de tuin (of überhaupt een tuin)? Dan biedt de koelkast uitkomst. Niet alleen heerlijk om hier af en toe even je hoofd in te steken, maar natuurlijk ook perfect om in de vriezer een van onze favoriete guilty pleasures te maken: ijsjes! Wat dacht je bijvoorbeeld van zelf ijsjes maken van fruit?

5. Guilty pleasure festival

Over guilty pleasures gesproken… Aanstaande zondag 29 juli kun je bij de Gaasperplas in Amsterdam losgaan tijdens het Guilty Pleasure Festival. Vijf stages met heerlijke nostalgische muziek van o.a. Brainpower, 2 Unlimited, K-liber en Def Rhymz. En wat dacht je van een Nintendo-hoek, Disney karaoke en oud Hollandse spellen? Lekker fout, een feestje naar ons hart!

6. Grilling & chilling

Dit subtropische weer roept natuurlijk om een heerlijke barbecue avond. Want waarom zou je je kapot zweten in de keuken als je ook lekker buiten kunt koken?

7. Game on

Met dit warme weer moet je je natuurlijk vooral niet te erg inspannen. Dus: app al je vriendinnen en daag ze uit voor een middag spelletjes spelen. Monopoly, kaarten, 30 seconds. Klinkt misschien suf, is het zeker niet! Vooral niet wanneer er een paar verfrissende cocktails voor jullie neus staan. Ook leuk om te combineren met tip 6. Gezelligheid gegarandeerd!

8. Watergevecht

Dit was niet alleen leuk toen je 10 was, maar ook met deze tropische temperaturen gegarandeerd een succes. Dus vul je supersoaker met water en trommel je vrienden op om naar het park te gaan voor een verkoelend watergevecht. Tip: waterballonnen doen het ook nog steeds goed.

9. Bootje varen

Geen zin in een wilde middag? Huur dan een bootje en ga heerlijk relaxed varen. En nee, dit hoeft echt niet alleen in de grachten van Amsterdam of Utrecht. Ook bij jou in de buurt is er vast wel ergens een plas of sloot waar je kunt varen. Neem je zwemspullen en een picknickmand mee en jouw weekend kan niet meer stuk.

10. Bios

Mocht je de zon nu écht helemaal niet meer kunnen verdragen, dan kun je altijd nog naar de bioscoop gaan. Nergens is het koeler en frisser dan in een (halflege) bioscoopzaal. Plus: er is popcorn. Do we need to say more?

Nu zijn we natuurlijk heel benieuwd: wat ga jij dit weekend doen?

0 reacties

Join the club!

Treasure label gebruikt jouw e-mailadres om je updates, kortingen en nieuwtjes aan te bieden.