Menu / Zoeken
#15 Monday Challenge

#15 Monday Challenge

Oké we geven toe: maandag is ook niet onze meest favoriete dag. Toch proberen we er altijd maar het beste van te maken. Wil jij de week ook lekker fris, fruitig en vol happy vibes beginnen? Doe vanaf nu dan mee aan onze Monday Challenges! Monday what…? Nou, voortaan vind je elke maandagochtend een nieuwe Monday Challenge op onze website. Dit zijn kleine mini opdrachten die je elke maandag kunt doen om de week lekker positief te beginnen! Want happy girls are the prettiest. Cliché, maar de waarheid als een koe.

Monday challenge #15

Helaas.. de vakantie is nu echt voorbij. Grote kans dat jij alweer in je vaste (veilige) ritme zit. En daar heeft de monday challenge van deze week alles mee te maken! De opdracht luidt namelijk:

Doe deze week één ding buiten jouw comfort zone

En ja, dat is spannend! Maar zoals de welbekende quote zegt: life begins at the end of your comfort zone. Klinkt cliché, maar is de waarheid als een koe. Dus pak er eens een leuk notitieboek bij (of A4tje, mag ook) en schrijf vandaag een aantal dingen op die buiten jouw comfort zone zijn. Liefst dingen die je eigenlijk ook echt graag wil doen, maar nog niet hebt gedaan omdat je het tot nu toe altijd te spannend vond. Denk bijvoorbeeld aan jezelf opgeven voor een netwerkborrel, iemand die jou inspireert uitnodigen voor een kopje koffie of een dagje buiten de deur werken en in je eentje op een terras gaan zitten. Het maakt niet uit wat het is, zolang het maar buiten jouw comfort zone valt. Want weetje, dat is juist de plek waar persoonlijke groei plaatsvindt.

Je comfort zone is niets meer dan jouw mentale beeld over dat wat jij wel en niet kunt. Dit beeld is gevormd door het verleden. Heb je bijvoorbeeld eens lekker gegeten in dat ene restaurant? Dan is de kans groot dat je hier de volgende keer weer naar terug gaat. Of dans je al jaren en weet je dat je hier goed in bent? Dan vind je het waarschijnlijk geen probleem om op te treden voor een publiek. In die comfort zone voel je je dus zeker en is alles lekker veilig en vertrouwd. Je merkt ook meteen wanneer je buiten je comfort zone treedt, want dan voel je je angstig en onzeker. Je weet niet wat je kunt verwachten en of je het überhaupt wel kunt. Daarom blijven de meeste mensen lekker veilig in hun eigen bubbel zitten. Maar juist als je eens iets onderneemt buiten jouw comfort zone zul je nieuwe ervaringen opdoen en hierdoor groeien als persoon. Neem nou die netwerkborrel. Wat nou als je je angsten dit keer overboord gooit en je jezelf opgeeft voor het eerste beste netwerkevent dat aansluit bij jouw interesses? Wie weet wie je daar tegenkomt en wat voor mooie opdrachten (of zelfs vriendschappen!) hieruit kunnen komen.

Dus de belangrijkste tip die we je vandaag kunnen geven is: daag jezelf regelmatig uit en zie wat voor moois het leven je te bieden heeft! Laat je ons hieronder in een reactie weten wat jij deze week buiten jouw comfort zone gaat ondernemen?

Have a happy week!

0 reacties

Join the club!

Treasure label gebruikt jouw e-mailadres om je updates, kortingen en nieuwtjes aan te bieden.