Menu / Zoeken
6 manieren om de dag happy te beginnen

6 manieren om de dag happy te beginnen

Het is 06.30u, de wekker gaat mega hard af en zonder na te denken druk je zo snel als je kan op die snooze knop. Je blijft zo lang mogelijk in je lekker warme bedje liggen, totdat het eigenlijk écht niet meer kan, met als resultaat: stress! Snel douchen, de eerste beste kleding uit je kast trekken en geen tijd meer om te ontbijten. Bleh, geen fijn begin van de dag. Herkenbaar scenario? Volg dan voortaan één van deze 6 tips (of allemaal natuurlijk) om de dag happy te beginnen!

Tip 1: koop een wake-up light

Dit is echt dé gouden tip. Met een wake-up light word je nooit meer ruw uit je slaap verstoord door die rot wekker, maar word je gewoon vanzelf rustig wakker door het subtiele licht of vogelgeluiden. Yes! Wedden dat je dan voortaan met een glimlach op je gezicht wakker wordt? Nog een pluspunt: doordat je met zo’n wake-up light het licht ook langzaam uit kan laten gaan (soort zonsondergang effect) val je ook veel beter in slaap!

Tip 2: zet je wekker vroeger

We know, dit klinkt totaal niet als iets waar je vrolijk van wordt. MAAR: door je wekker 15 minuten eerder te zetten (en dan ook echt 15 minuten eerder uit bed te gaan) kun je de dag wel een heel stuk relaxter beginnen. Te grote stap? Je kunt je wekker ook elke dag 1 minuut eerder zetten, dan ben je er na twee weken ook 😉 Zo hou je in ieder geval meer tijd over om rustig te douchen, jezelf klaar te maken voor de dag en op je gemak te ontbijten. No stress!

Tip 3: geluksmomentjes

Als je dan toch eerder opstaat, neem dan meteen de tijd om even stil te staan bij alle leuke dingen in je leven. Dingen waar je dankbaar voor bent. Bijvoorbeeld het feit dat je überhaupt op kunt staan om naar je (hopelijk) awesome job te gaan. Schrijf minimaal 3 dingen op waar je blij van wordt. Op een slechte dag echt even geen inspiratie? Kijk dan eens naar de dingen die je al eerder hebt opgeschreven, daar krijg je gegarandeerd een happy gevoel van!

Tip 4: trek je lievelingstrui aan

Je happy voelen heeft deels te maken met hoe je eruitziet, dus hup: trek die lievelingstrui (of broek of jurk of blouse of schoenen) aan! Als jij je er goed in voelt, voel je je meteen een stuk zelfverzekerder en straal je dit ook uit. En weet je wat nog beter helpt? Nieuwe kleding shoppen. Heb je meteen een goed excuus om binnenkort een dagje (online) shoppen in te plannen.

Tip 5: zorg voor een lekker ontbijtje

Sla nooit je ontbijt over! Geen goede start van de dag. Het beste is om 6 keer per dag te eten (ontbijt, tussendoortje, lunch, tussendoortje, avondeten, tussendoortje) en ze zeggen zelfs dat ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Maak er dus wat moois van! Kun je ’s ochtends geen boterhammen wegkrijgen? Ga dan voor een bakje met yoghurt, muesli, rozijnen en eventueel wat fruit. Of maak de avond ervoor een overnight oatmeal. Zo begin je de dag meteen gezond en energiek = goed voor je humeur!

Tip 6: ben lief voor jezelf

Kijk voordat je ’s ochtends de deur uitgaat nog even in de spiegel en geef jezelf hardop een complimentje. “Wauw wat heb je vandaag een good hair day”, “Wat zie je er vandaag fantastisch uit” of “You can do this“. Je zult jezelf hoogstwaarschijnlijk eerst even belachelijk voelen, maar wedden dat je er ook een goed gevoel van krijgt? Probeer het maar eens!

Extra tip (maar die is alleen voor alle fanatiekelingen): begin de dag met een rondje hardlopen. Of een paar buikspieroefeningen. Of doe een paar rek en strekoefeningen. Of nog beter: yoga.

Have a happy day!

Wat is jouw ochtendritueel?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

0 reacties

Join the club!

Treasure label gebruikt jouw e-mailadres om je updates, kortingen en nieuwtjes aan te bieden.