Menu / Zoeken
Alle ballen hoog houden

Alle ballen hoog houden

Door Erin Ameling

Gut o gut, als ik sommige ouders zie, dan vraag ik mij oprecht af hoe zij het allemaal doen. Een opgeruimde woonkamer, de wasmand leeg, fulltime werken, een hobby, een sport, een vent, 48 kinderen.. sommige mensen doen dat gewoon! Of het lijkt gewoon alsof ze dat doen haha.

#loedermoeder

Heel eerlijk, die ballen zijn bij mij negen van de tien keer echt niet hoog #loedermoeder. Serieus, ik probeer nog steeds een ritme te vinden bij 3,5 dagen werken, een kindje, een blog, hobby’s of sport en vrije tijd voor mijn vriend. Oja, en dan komt het huishouden er ook nog eens bij. Voorheen woonden wij in een appartement, dit was prima te behappen met een vriend en baby. Nu wonen wij in een tussenwoning met drie verdiepingen, een voor- en achtertuin en een konijn. Ik werk nu ook meer en mijn blog loopt goed, dus je snapt wel dat ik standaard uren tekort kom.

Erin met Senn in de keuken

Op de dagen dat ik werk heb ik altijd Senn op nummer één staan, als ik dan thuiskom wil ik hem de onverdeelde aandacht geven, hierdoor doe ik op deze dagen niet veel. Behalve koken, dit doe ik in combinatie met een jengelende peuter die aan mijn benen hangt. Oh wat vind ik dit iedere dag erg! Ik wil Senn ook dan alle aandacht geven, want de tijd dat wij samen hebben tussen werk en bedtijd voor Senn is al zo kort, maar zonder te koken hebben we geen eten op tafel. Dus probeer ik Senn zoet te houden terwijl ik in de pannen roer.

Mom to the rescue

En eerlijk is eerlijk, mijn moeder is de liefste en komt regelmatig helpen met het huishouden. Niet omdat ik het niet kan of omdat ons huis vies is, maar gewoon omdat ik de uren niet heb om het altijd bij te houden. Erom vragen kan ik niet, maar thank god doet mijn moeder dat gewoon en daar ben ik enorm dankbaar voor. Dit neemt al zoveel uit handen!

Momentje voor mezelf

Sporten? Dat heb ik al drie eeuwen niet meer gedaan. Hier komt gelukkig wel bijna verandering in! Ik ga vanaf september 1x in de week dansen en kijk er nu al naar uit. Even een momentje voor mijzelf, hoe fijn? Ik gunde mijzelf dit nooit, tot ik erachter kwam dat dit zo belangrijk is. Ergens voel ik mij wel schuldig, want als ik aan het dansen ben, dan kan ik niets in huis doen, nog meer tijd tekort! Hier heb ik mij echt even overheen moeten zetten 😉.

Al met al, ik ben geen perfecte moeder, perfecte huisvrouw of perfecte vriendin. De wasmand ligt altijd vol en ik vergeet de vaatwasser aan te zetten. Senn gaat nog wel eens later naar bed dan gepland, omdat het koken in combinatie met een jengelende peuter niet gaat en nog maar te zwijgen over de Duplo blokjes die nog onder de bank liggen.

En weet je wat? Het is dikke prima zo!

Hoe houd jij alle ballen elke week weer omhoog? Mocht je tips hebben, deel ze in een reactie!

0 reacties

Join the club!

Treasure label gebruikt jouw e-mailadres om je updates, kortingen en nieuwtjes aan te bieden.