Menu / Zoeken
Behind the brand: sneak peek kantoor en nieuwe designs! ☆

Behind the brand: sneak peek kantoor en nieuwe designs! ☆

De titel zegt het al: in deze rubriek laten we je elke twee weken zien wat wij zoal uitvreten achter de schermen. Hoe ziet ons kantoor eruit? Hoe komen de Treasure collecties tot stand? Wat komt er allemaal kijken bij het runnen van een kledinglijn én inspiratie platform? Kleine spoiler: een heleboel! De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het inrichten van ons nieuwe kantoor (yay!), de ontwikkeling van nieuwe t-shirt designs én natuurlijk de lancering van dit nieuwe platform! Lekker druk, dus maak je op voor een bomvolle Behind the Brand editie!

Maar… laat ik mezelf eerst even voorstellen. Ik ben Kristel, 27 jaar en het gezicht achter Treasure label. Als ik mezelf in 3 woorden zou moeten omschrijven zou dat zijn: sushilover, internetverslaafde en boeken- (en tijdschriften)wurm. Daarnaast ben ik gek op de zon (want dan schiet m’n humeur in rap tempo omhoog) en kan ik dolgelukkig worden van een fijne, nieuwe outfit. Bij voorkeur iets met een panterprintje, mooie kleuren of strepen. Vandaar dat ik in 2011 de deuren van mijn eerste webshop opende, ZoYou.nl. Deze webshop stond vol met tops, jurkjes, rokjes, jasjes, broeken en accessoires die net even anders waren dan wat je bij de grote winkelketens zag. Super leuk, maar inmiddels zijn we 7 jaar verder en bestaan er enorm veel van zulke webshops en winkels die allemaal dezelfde kleding verkopen. Ik wilde het anders doen.

Tegenwoordig zit iedereen de hele dag op social media en ik merkte dat zoveel mensen zich beter voordoen op social media. Als je door je Instagram feed scrollt lijkt het net alsof iedereen het perfecte leventje leidt, er worden alleen maar highlights gepost. En het stomme is, stiekem doe ik er zelf ook aan mee. Als je op mijn Instagram account kijkt lijkt het ook alsof ik bijna alleen maar op vakantie ben, wat natuurlijk absoluut niet zo is (helaas). Maar al die keren dat ik huilend met m’n handen in het haar achter m’n bureau zat omdat ik écht even geen vertrouwen meer in mezelf had, voelde ik ook niet zo de behoefte om dat te posten. Daar wilde ik iets mee gaan doen. Want waarom zouden we onszelf online beter voordoen? We zijn allemaal 100% uniek en helemaal prima zoals we zijn. Compleet met alle goede, maar ook mindere eigenschappen en guilty pleasures. We eten allemaal weleens een XL zak chips leeg in ons eentje in plaats van te zweten in de sportschool (niet? Dan zou ik het zeker eens een keer proberen). En wie zegt er nou niet weleens iets onhandigs? Overkomt de beste. Dus daarom heb ik Treasure label opgericht: een platform waar je herinnerd wordt dat je trots mag zijn op wie je bent. Door middel van inspirerende artikelen met een flinke dosis humor en de Treasure collectie vol met grappige, herkenbare designs wil ik jou er elke dag aan herinneren hoe awesome jij bent! Want ook een leuke, vrolijke outfit doet wonderen. Als je je goed voelt, dan straal je dat ook uit!

De afgelopen weken zijn we keihard bezig geweest met de nieuwe Treasure collectie. Scroll snel verder voor een kijkje achter de schermen!

Vanaf het moment dat ik dit jungle behang zag was ik verliefd. Deze moest en zou in het kantoor komen, ook al moest ik er een moord voor plegen (nee just kidding). Maar aangezien ik twee linkerhanden heb was zelf behangen geen optie. Een heleboel (veel te dure) offertes en wanhopige oproepjes op Facebook later had ik iemand gevonden die mijn kantoor wel om wilde toveren tot een mini jungle.

Tadaaa.. het resultaat! Hier word je toch gewoon mega vrolijk van?!

Het heeft even geduurd, maar deze goudkleurige spiegel kan eindelijk opgehangen worden! Ik had ‘m ergens eind 2017 al geshopt bij de It’s a present store in Utrecht. Sindsdien heeft ‘ie liggen verstoffen in de kast, maar nu is dit oog helemaal klaar om te shinen!

Meet Willy, onze #officepet. Helaas was er tussen de kledingrekken en cactussen geen plek meer voor een hond, dus dan is Willy een goed alternatief. Lekker rustig ook. Helaas is z’n staart inmiddels al gesneuveld. Tijdens een driftige opruimbui is Willy namelijk vrij hard naar beneden gedonderd. Tsja, ik heb m’n onhandigheid inmiddels maar geaccepteerd.

Ondertussen ging de ontwikkeling van de nieuwe t-shirt designs natuurlijk ook gewoon door. Misschien leuk om te vertellen hoe de Treasure collectie tot stand komt:

  • We beginnen altijd met het kijken naar de trends voor het aankomend seizoen. Welke kleuren worden in de nieuwe collecties gebruikt? Wat voor prints zijn snel uitverkocht in andere winkels en webshops? En wat draagt de doelgroep (ja jij dus!) op straat? Dit wordt allemaal verzameld op een verborgen Pinterest bord.
  • Dan begint het brainstormen! Welke teksten passen bij het Treasure concept? Wat voor prints/ illustraties passen bij deze teksten? Welke kleuren gaan we gebruiken? Van elk design wordt vervolgens een moodboard gemaakt.
  • Daarna hebben we een briefing met de grafisch ontwerper. Hij maakt toffe designs van onze hersenspinsels en maakt alle designs in het juiste formaat op. Een feedback ronde en wat kleine aanpassingen later zijn de designs klaar om gedrukt te worden!
  • Volgende stap: met de designs naar de drukkerij (zie foto). Samen bespreken we de druktechnieken die we gaan gebruiken en wat de precieze kosten gaan worden. Alles wordt nog even netjes op papier gezet en uitgetekend. Na akkoord wordt alles gedrukt!
  • In de tussentijd plannen we met onze twee vaste modellen en fotograaf de fotoshoot. Ook hier worden weer moodboards van gemaakt om de sfeer van de shoot te bepalen.
  • Dan het leukste gedeelte: dat is wanneer de brand new collectie binnenkomt in grote kartonnen dozen! Je snapt dat ik dan een gat in de lucht spring en als een gek alles ga uitpakken. Vervolgens moeten er nog productfoto’s gemaakt worden, moet alles opgemeten worden en ge-upload worden in de shop mét bijpassende teksten en de foto’s van de fotoshoot. Stiekem gaat hier altijd meer werk in zitten dan je denkt.
  • En tot slot: showtime! Nieuwsbrief de deur uit, de collectie promoten op social media en (als het goed is) lekker veel pakketjes inpakken 😉

De nieuwe shirts werden precies op tijd geleverd vanuit de drukkerij! Altijd even spannend. Alles wordt grondig gecheckt en daarna online gezet. Je kunt ze nu vinden onder de categorie Shirts.

Ik ben de laatste tijd obsessed met kleur, vooral de combinatie rood/roze is groot favoriet. Dus toen ik deze sneakers van Tango Shoes spotten moest ik ze natuurlijk hebben. Matcht meteen super tof bij de statement shirts uit de nieuwe collectie!

Als ik ergens blij van word dan is het van lezen! Klinkt heel suf I know, maar ik kan intens gelukkig worden van een spannende thriller of een inspirerend boek. Afgelopen week heb ik weer een nieuw exemplaar aan de #girlboss boekencollectie toe kunnen voegen: Babe, you got this – het werkboek. Zin om hiermee aan de slag te gaan!

De afgelopen weken zijn we natuurlijk ook druk bezig geweest met de fotoshoot voor de nieuwe collectie. Deze shoot was op een toplocatie in Den Bosch! Maar aangezien dit artikel nu as we type al 1203 woorden lang is, bewaren we dat voor de volgende Behind the Brand.

Wat vind jij van het Treasure concept en dit kijkje achter de schermen? Mega benieuwd!

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

0 reacties

Join the club!

Treasure label gebruikt jouw e-mailadres om je updates, kortingen en nieuwtjes aan te bieden.