Menu / Zoeken
Net zo leuk als Londen: Birmingham rocks!

Net zo leuk als Londen: Birmingham rocks!

Door: Susan Jansen

Een citytrip naar Engeland, daar kun je me voor wakker maken! Meermaals ben ik in Londen geweest. Wat is dat een ontzettend leuke en bruisende stad. Wel heb ik gemerkt dat de prijzen er in de afgelopen jaren flink omhoog geschoten zijn. Of je het nou hebt over de prijs van een cappuccino, cupcake of de entree van bezienswaardigheden, veel is schreeuwend duur geworden. Het leek mij dus een goed idee om een keer een bezoekje te brengen aan een andere, wat minder populaire stad, namelijk Birmingham. In de volksmond ook wel Brum genoemd. Afgelopen oktober ben ik hier vier dagen met vrienden geweest, en geloof me, daar hing een heel ander prijskaartje aan dan aan die tripjes naar Londen.

Birmingham is gezellig, overzichtelijk en kleurrijk! Ook vond ik het heel sfeervol dat er in oktober al een kerstsfeer hangt. Door de verlichting en het feit dat restaurants al met hun kerst menu’s adverteren maakt het dat je het gevoel hebt er op kerstavond te zijn. Een beetje alsof je op de set van een romantische Engelse kerstfilm rondloopt! Overdag is het een aanrader om verschillende graffiti en streetart te bekijken, en er uiteraard foto’s te maken 😉

Daarnaast barst Birmingham van de mooie hotspots. Ik neem jullie dan ook mee langs verschillende must see’s in de stad die zeker een bezoekje waard zijn:
Het interieur van Bill’s restaurant (@billsrestaurant) is een urban jungle met exotische ingelijste vogels aan de muren, je vindt Bill’s aan de rand van het Bullring winkelcentrum. Als je hier binnenstapt bestel dan zeker de Engelse scones met huisgemaakte marmelades en clotted cream en ook de fruitige (non)alcoholische drankjes mogen niet ontbreken op je tafel.

Als je hier bent uit geborreld trek dan zeker wat uurtjes uit om te shoppen in Bullring. Dit geweldig, groot winkelcentrum met ontelbaar veel leuke winkels zoals Victoria’s Secret, Topshop en (mijn favoriete winkel) Accessorize is een waar shopping walhalla. Heb je na het winkelen trek gekregen? Loop dan de oude binnenstad van Birmingham in want hier zit burgergbar Byron (@byronhamburgers) gevestigd. Deze oogt als een Amerikaanse diner en heeft een uitgebreide menukaart waar ook vegetariërs aan hun trekken komen. Ook de homemade frietjes zijn heerlijk; #friesbeforeguys!

In het nieuwe gedeelte van de stad, bij Waterfront, ligt Cocoa by Ali (@cocoabyali). Hier kun je terecht voor de meest Instagrammable gerechten! Ik bestelde de pancakes waar een regenboog sausje bij geserveerd werd en een mermaid latte. Dit was beide echt een lust voor het oog, en smaakte ook nog eens heel erg goed.

Mocht je een bezoekje aan Birmingham overwegen heb ik je hopelijk overtuigd met mijn ervaringen en voor meer toffe tips kun je een kijkje nemen op mijn Instagram account @onlysuus.

Ben jij weleens in Birmingham geweest?

1 Reactie

  1. Arlène
    1 maand ago

    ziet er zo lekker en kleurrijk uit 💛💜💕

Join the club!

Treasure label gebruikt jouw e-mailadres om je updates, kortingen en nieuwtjes aan te bieden.