Menu / Zoeken
De leukste hotspots voor een citytrip naar Kopenhagen

De leukste hotspots voor een citytrip naar Kopenhagen

Door: Susan Jansen

Een stad vol mooie hotspots, gekleurde huisjes en een rijke geschiedenis vol sprookjes? Kopenhagen heeft het allemaal en ontdek je erg gemakkelijk per fiets. Afgelopen zomer bracht ik een bezoekje aan het hippe Denemarken. Zes dagen lang genieten van Deense kaneelbroodjes, smørrebrød en natuurlijk gerookte zalm!

Per fiets passeer je makkelijk de prachtige Nyhavn, sfeervolle foodhallen en het beeld van De Kleine Zeemeermin. Als kind al las ik met veel plezier de sprookjes van Hans Christian Andersen. In Kopenhagen kwamen deze verhalen voor mij echt tot leven toen ik oog in oog stond met het mooie zeemeerminnetje en ik het museum over hem bezocht. Nadat je langs het beeld bent gefietst is het ultiem genieten aan het water bij Toldboden (@toldbodencph) van bijvoorbeeld de heerlijke falafel.

Middenin het centrum van Kopenhagen vind je de beroemde plek die je veelvuldig op Instagram voorbij ziet komen: de Nyhavn. Deze gezellige haven met zijn gekleurde huisjes en typisch Deense restaurants  is zeker een bezoekje en foto(‘s) nemen waard.

Besluit je om richting de wijk Østerbro te gaan, dan is roze vegan droom ‘Dreamy’ (@dreamycopenhagen) een girly hotspot om te starten met een cappuccino, geserveerd in de meest leuke kopjes, en iets lekkers voor de zoetekauwen onder ons. Een foto voor de flowerwall mag uiteraard niet ontbreken tijdens je koffiemomentje. 

Metro halte Nørreport heeft een uitgang die je direct brengt bij de ‘Torvehallerne’ (@torvehallernekbh), verschillende foodhallen waar je je ogen uitkijkt. Ik at er de lekkerste smørrebrød ever! 

Ook kun je hier (en op de Jægersborggade) het zaakje ‘Banana’ (@banana_cph) vinden. Wat een milieuvriendelijk en origineel concept streven ze na. Je kunt er namelijk ijsjes eten die gemaakt zijn van overrijpe bananen die normaal gesproken niet meer geconsumeerd kunnen worden. Met toppings als nootjes en kokos is het een waar feestje!

Een bijzondere ervaring is een bezoekje aan ‘Christiania’ ook wel ‘Freetown’ genoemd. In 1970 vestigde zich hier een groep hippies in een verlaten militaire kazerne. De Deense regering probeerde deze krakers hier weg te krijgen maar uiteindelijk werd de groep als een sociaal experiment geaccepteerd. Vandaag de dag is Christiania een toeristische attractie waar legaal in softdrugs gehandeld mag worden en waar je lekker kunt rond struinen tussen de marktkraampjes en graffiti muren.

Vlakbij deze spraakmakende plek is ‘The organic boho’ (@theorganicboho) een fantastische lunchspot waar je je even op Ibiza waant. Van de meest kleurrijke rainbowbowls tot healthy salades bestel je in dit schattige zaakje. 

Neem een goed gevulde portemonnee mee als je naar Denemarken gaat, want de gemiddelde prijzen liggen hoger dan in Nederland. Voor meer leuke Kopenhagen tips, foto’s en story highlights check mijn Instagram feed @onlysuus. 

Ben jij weleens in Kopenhagen geweest?

0 reacties

Join the club!

Treasure label gebruikt jouw e-mailadres om je updates, kortingen en nieuwtjes aan te bieden.