Menu / Zoeken
Column: dit moet je onthouden als je deze zomer op het strand ligt te bakken!

Column: dit moet je onthouden als je deze zomer op het strand ligt te bakken!

Hi lezeressen van Treasure,

Mijn naam is Tim en ik ben de steun en toeverlaat van het “brein” achter Treasure label (oftewel: de vriend van Kristel). Verder ben ik geen blogger of persoon die ambities heeft in het bekend worden met een artikel schrijven, maar ik vind het wel ontzettend leuk en spannend om dat eens te doen voor Treasure! In het dagelijks leven heb ik een eigen bedrijf waarbij ik mensen help om een betere kwaliteit van hun leven te bewerkstelligen door middel van coaching, voeding en beweging. Vandaar dus ook de inspiratie voor dit artikel.

Vanaf het strand in het mooie Javea in Spanje kreeg ik ineens zin om een stukje te schrijven over de (eigenlijk prachtige) verschillen van het menselijk lichaam. En daarnaast heb ik nog een paar tips voor als je op het strand gaat bakken om een beetje bij te tannen, zodat je er in de winter niet zo snel weer uit gaat zien als ‘Lurch’ van ‘The Addams Family’. That being said: 

Lichaam zo glad als een biljartlaken

Veel te vaak hoor ik om mij heen dat mensen onzeker zijn over hun lichaam. Een vetje hier, een rolletje daar, stretchmarks door zwangerschappen of gewoon striae door een te snelle groeispurt. We zitten jammer genoeg in een wereld waarbij onperfectheid (niet eens een woord) een taboe aan het worden is. Pas wanneer je een lichaam hebt zo glad als een biljartlaken met de billen en borsten van Kim Kardashian of hoe je het ook schrijft (en of ze nou nep zijn of niet, ik kan het niet meer bijhouden) ben je pas “mooi”. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat we ons steeds sneller en vaker gaan schamen voor ons lichaam (ons ja, als in vrouwen én mannen) omdat we bang zijn voor hoe anderen over ons denken.

We raken geobsedeerd door hoe anderen eruitzien en gaan ons er slecht over voelen wanneer wij er niet zo uitzien. Juist de dingen waar wij ons voor gaan schamen, omdat het niet op de perfecte ‘Instagram feed’ past (woord pas geleerd😇), zijn de dingen die ons uniek maken. Begrijp me niet verkeerd, ik heb ook liever een sixpack dan een bierbuik, alleen ik laat een biertje of de blauwe m&m’s ook niet altijd staan. Wanneer ik er zin in heb pak ik het en als ik liever fit wil zijn moet ik het vaker laten staan (of gewoon niet kopen). Kris en ik houden beide veel van ongezonde dingen, maar we weten ook dat we het niet altijd in huis moeten halen. Dan gaat het namelijk geheid op! Kijk dus niet afkeurend naar iemand met een ijsje in zijn of haar hand en een paar kilo teveel aan het lichaam, maar kijk naar de glimlach op iemands gezicht. Die vertelt veel meer namelijk.

In deze post wil ik je dus aansporen om jouw eigen zogenaamde flaws te omarmen én de flaws van anderen niet te zien als lelijk of slecht. Onthoud dit ook als je deze zomer lekker op het strand ligt te bakken en opeens jaloers wordt van de beach body van degene die naast je ligt. Wanneer iedereen het imperfecte weer wat meer gaat zien als normaal kunnen we ook weer wat meer ontspannen omdat we er niet allemaal uitzien als de Victoria Secret modellen of de Magic Mike’s… zucht. 😉

Back to beach mode dus! Om optimaal te kunnen genieten op het strand deze zomer heb ik nog een paar tips. Wanneer er geen wolkje aan de hemel staat en de sun is burning hot, is het belangrijk om aan deze dingen te denken die ik zelf altijd vergeet:

Smeren smeren smeren

Jaaaa! Als je een heel jaar in een land zoals Nederland woont en weinig zon dagen hebt is je huid niet gewend om ineens pal in de zon te liggen voor een aantal uren. Verbranden is dan een feit. Smeer je dus al met zonnebrandcrème in voordat je naar het strand of het zwembad gaat om dit zo goed mogelijk tegen te gaan.

*Tip: smeer het wel goed uit want anders ga je allemaal vingervegen zien.

**Tip 2: vraag bij nader inzien maar aan iemand anders of die je insmeert.

Gone with the wind

De parasol is echt een top uitvinding. Als je de brandende zon en de warmte toch echt even moet ontsnappen, dan is de parasol ideaal. Je eigen stuk schaduw midden in de woestijn! Wel belangrijk dat je een parasol hebt met een schroefdraad onderaan, want zo kun je deze in het zand draaien en zal die niet wegwaaien wanneer de wind eronder komt. You don’t want to be the person wiens parasol wegwaait! #rookiemistake #awkward

Ice ice baby

Water is belangrijk voor het lichaam. Zeker wanneer je een paar uur in de brandende hitte, langzaam, op een handdoek ligt te smelten. Je lichaam moet gehydrateerd blijven. Zet thuis de avond van tevoren wat flesjes water in de koelkast of eventueel zelfs eventjes (uurtje) in de vriezer. Wikkel ze in aluminium folie wanneer je naar het strand gaat. Zo blijft je water lekker cool en jij dus ook!

Geniet!

Je bent op het strand! Na al die maanden hard werken, zweten, ploegen, zwoegen, kruipen, huilen, schreeuwen en geeuwen ben je er eindelijk! Nu dus geen tijd om te klagen van “bahhh wat is het warm”. Geniet ervan en wanneer het te warm is, nodigt het zwembad of de zee je uit voor een verfrissing. Duik erin en kom er weer fris en zelfverzekerd uit zoals Halle Barry of Daniel Craig in James Bond. You got this!

Saludos, Tim

BewarenBewaren

0 reacties

Join the club!

Treasure label gebruikt jouw e-mailadres om je updates, kortingen en nieuwtjes aan te bieden.