Menu / Zoeken
Je dromen achterna gaan: alleen reizen

Je dromen achterna gaan: alleen reizen

Door: Laura Olijslagers

Op het moment dat ik dit schrijf, ben ik net vijf dagen terug uit Miami en vertrek ik over precies één week naar Zuid-Korea. Als je me dit een jaar geleden had verteld, had ik je zeer waarschijnlijk uitgelachen. 

Alleen reizen

Ik ben drie weken alleen naar Miami geweest. De reden dat ik alleen ging: ik had niemand om mee te gaan (klinkt sad, valt best mee). Vriendinnen gingen – heel begrijpelijk – met hun vriend op vakantie of hadden geen geld. Ik wilde al zó lang naar Amerika. Ging ik me hier dan door tegen laten houden? Ik had nu de tijd en het geld. 

If you never go, you will never know

Ik besloot om toch m’n droom waar te maken. Ik koos ervoor om daar een taalcursus te doen en op de campus te verblijven. Dit leek me een leuke en makkelijke manier om er ook nog iets anders dan een onvergetelijke reis aan over te houden, namelijk contact met internationale studenten en een boost voor mijn Engels. 

Nog niet wetende wat me te wachten stond, boekte ik binnen een paar dagen mijn ticket en regelde ik de taalcursus en mijn verblijf. Ik maakte plannen voor wat ik wilde zien en ondernemen. 

Onvergetelijke trip

Ik heb er alles uitgehaald wat erin zat. Ik ben naar Disney World in Orlando geweest, naar de Bahama’s, heb een airboattour gedaan door de Everglades en hing met mijn benen uit een helikopter tijdens een vlucht over Miami Beach. Ik heb heel veel leuke meiden ontmoet uit onder andere Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en natuurlijk Nederland. Mijn Engels is verbeterd, niet per se door de lessen, maar door het 24/7 Engels spreken. 

Grote stap

Zoals ik al in het begin vermeldde, ga ik over een week naar Seoul, Zuid-Korea. Ik had me enkele maanden geleden aangemeld met het idee dat ik helemaal alleen zou gaan. Gelukkig is een klasgenoot van mij ook uitgekozen en gaan we samen. Alsnog een grote stap, vijf maanden lang van huis weg. Maar ik besef ook hoe gelukkig ik ben: ‘’How lucky I am to have something that makes saying goodbye so hard’’.

Voor jezelf kiezen

Ik heb de tijd van mijn leven gehad in Amerika, en had dit allemaal niet meegemaakt als ik besloten had om maar thuis te blijven omdat ik niemand had om mee te gaan. Ik heb voor mezelf gekozen, in plaats van af te wachten tot het er ooit eens van zou komen. 

Mijn boodschap van dit verhaal is dan ook: laat je niet tegenhouden door wie of wat dan ook om te doen wat je het liefste doet! Wil je graag op reis? Ga gewoon! En durf je niet 100% alleen, vind een manier die bij jou past. Misschien is dat een groepsreis of net zoals ik een taalcursus, dan weet je in ieder geval dat je goed terecht komt! 

Wil jij ook eens alleen reizen? Welk land staat er nog op jouw bucketlist? 

0 reacties

Join the club!

Treasure label gebruikt jouw e-mailadres om je updates, kortingen en nieuwtjes aan te bieden.