Ellen Bolle

Instagram: @el_kedageenfeestje

Mijn account op instagram heet El_kedageenfeestje, niet omdat nou iedere dag een feestje is of moet zijn, maar wel omdat je er naar mijn mening altijd wel íets uit zou kunnen halen! Iets liefs, iets moois, iets lekkers, iets leerzaams.. Jij mag kiezen, als je het maar ziet!

Vertel eens wat meer over jezelf!
Ik ben Ellen, een echt Zeeuws Meisje! Al weet ik niet zeker of ik op mijn bijna-38e nog wel de term ‘meisje’ mag gebruiken, maar dat laten we dan even in het midden. Zeeuws, dus. Geboren in een dorp, maar verhuisd naar het wat anoniemere, reuzegezellige Goes! Inmiddels woon ik hier al zo’n 15 jaar met vriendlief en kwamen daar al snel een kat en 2 zoons bij! Die laatste 2, Raf & Seb, zijn nu 12 en 10 jaar oud, dus mag ik me ook officieel puber-moeder noemen. Jeetje, als je het zo bekijkt heb ik al flink wat rollen en zijn we nog niet eens verder dan de gezinssituatie. Na de HAVO heb ik Sociaal Pedagogisch Hulpverlening gestudeerd in Rotterdam en ben ik vrijwel direct aan de slag gegaan als Pedagogisch Medewerker. Exact houdt dat in dat ik werk in een woning met hele bijzondere pubers, die daar om diverse redenen een tijd verblijven en behandeld worden om zo sterker in hun schoenen en in de maatschappij te kunnen staan. Ik werk heel onregelmatig: veel slaapdiensten. Vakanties, weekenden, feestdagen etc. vier ik regelmatig @work!

Op de momenten dat ik thuis ben, bestaat het leven vooral uit het gezin, maar neem ik ook zeker tijd voor mezelf. Hobby’s zijn bij mij altijd een dingetje: ik ga ergens voor en verlies me er compleet in. Zo heb ik ooit het taartenbakvirus gehad, waarbij ik voor wie maar wilde de prachtigste creaties tot middernacht in elkaar aan het frunniken was en uiteindelijk de wallen op m’n knieën hingen, het huis omgetoverd was tot meelopslag en de sfeer op z’n zachts gezegd ‘iets minder gezellig was’. Dus, daar ben ik rigoreus mee opgehouden. Toen kwam er liefde voor wat normalere kookkunsten, maar bedacht ik weer dat het dan leuk was om foto’s te maken van de gerechtjes die ik maakte. Die postte ik op Instagram en ineens was m’n account groeiende. Voor ik weer echt doorschiet in lange teksten (ze noemen het vast niet voor niets “Ellenlang”) zal ik even opsommen wat ik het liefste doe (in willekeurige volgerde): Koken & Bakken, Fotograferen, Interieurstyling, Lezen, Creatief bezig zijn en Instagrammen (daarvan zullen genoeg mensen in m’n omgeving zeggen, dat dat allang geen hobby meer is… maar je hebt hier alleen mijn kant van het verhaal, dus ik noem het nog hobby!) Waar ik wel van baal is dat ik niet het gen heb dat je sporten ook een hobby kan noemen: ik hou er niet van en ik ga er ook nooit van houden! Dus, mocht je me betrappen op de hashtag #fitgirl, dat is puur sarcastisch bedoeld.

Ik schrijf graag over:
Dat kan dus wel eens flink wisselen qua thema, maar zal gerelateerd zijn aan de dingen die me bezig houden, die ik mee maak of waarvan ik denk jullie mee te kunnen inspireren.

Mijn motto: Uit iedere dag valt wel íets positiefs te halen, als je het maar wilt zien!

Mijn ultieme guilty pleasure is:
Heb je even? Koffie met meer slagroom dan koffie, omdat ik officieel geen koffie lust..
Alle Rumag-quotes opzoeken op Pinterest. Het liefst over demotiverende teksten over sporten.
Bolognese Chips, de héle zak!
Mocht je ooit een taartrecept (vooral die met chocolade) van mij volgen..houd er rekening mee dat ik het halve beslag voor het de oven haalt al op heb.. (reken dus altijd x1,5 voor de zekerheid)
Oh..ja, deze: ik volg dus ook bepaalde accounts, omdat ik me er heerlijk aan kan irriteren.. Nee, ik noem geen namen!

Ik kan echt niet leven zonder:
Oeh.. met de billen bloot deze vraag: mijn mannen, familie & vrienden, m’n leren bikerjack, humor, chocolade, sneakers, m’n bad, een pincet (iets met ’n unibrow à la Bert van Ernie) én 2 wekelijks een uitgroeibehandeling van m’n coupe..

Ik heb een hekel aan:
Mensen die zich anders voordoen dan ze zijn, zwartkijkers of mensen die overal iets negatiefs van weten te maken. En aan het woordje ‘moeten’, dan schiet ik accuut op de handrem! Ik betrap mezelf er ook nog wel op dat ik altijd roep ‘ik móet nog boodschappen halen, ik móet nog op verjaardag’. Dat soort dingen, maar ik streef er naar om dat meer te gaan ervaren als dingen die ik mág doen! De uitdaging zit hem dan natuurlijk in het leren stellen van prioriteiten. Mijn doel is om uit die ‘druk-druk-druk-modus’ te stappen, omdat het me dus ook echt irriteert als anderen hier in zitten. Maar, omdat het me nog waardevoller lijkt oprecht te genieten en interesse te kunnen tonen & te mogen ontvangen.

Dit is mijn favoriete shirt of sweater uit de Treasure collectie:
Think in Magic! Heerlijk toch om te denken dat alles vanzelf goedkomt en daar jezelf compleet in te verliezen! Ok, vooruit ook omdat de tekst in het roze is…