Menu / Zoeken
Guilty pleasure recept van Ellen: Rocky Road

Guilty pleasure recept van Ellen: Rocky Road

Chocolade, popcorn, chips, Ben&Jerry ijs, Nutella, frietjes… stiekem hebben we allemaal onze guilty pleasures. Zin in iets nieuws? Miss Baksel en keukenprinses Ellen tovert de lekkerste gerechten op tafel die er ook nog eens fantastisch uitzien! Speciaal voor ons deelt ze haar favoriete (niet zo gezonde) guilty pleasure snack: Rocky Road!

Geschreven door: Ellen van @el_kedageenfeestje

Op Instagram speur ik graag naar originele, unieke brands om net een beetje die extra touch te geven aan m’n outfits. Kleine biecht: als ‘plaatjesdenker’ let ik er stiekem ook op of ik er een mooi plaatje van zou kunnen maken én het item zou matchen in m’n feed. Kortom: het plaatje plopt onmiddelijk op in m’n hoofd!

Zo kwam ik ineens terecht bij het waanzinnige label van Kristel; Treasure label! Verliefd! Verliefd op ál die sweats & shirts met originele quotes en prints. Naast het feit dat de sweats & shirts heel origineel zijn qua prints heeft het label ook écht een visie! Én deze visie maakte me nog enthousiaster. Kristel’s brand wil vooral positiviteit uitstralen en een kleine knipoog geven naar ons ‘perfecte’ Social Media-leventje. Door de humoristische & eerlijke teksten kun je deze boodschap zelf ook uitdragen! Op de website vond ik een sweater die op mijn lijf geschreven lijkt: Miss Baksel! (Plop! Daar verscheen ook weer direct hét plaatje).

Rocky Road en de Miss Baksel sweater, de perfecte combinatie!

Elke dag een feestje

Even heel kort over mij: ik ben trotse bezitter van 2 Instagram-accounts. Jaren geleden startte ik @el_kedageenfeestje, waarop ik deel wat ik mooi, lief en leuk vind op het gebied van lifestyle, interieur & mode binnen mijn alledaagse leventje. De afgelopen jaren ben ik me meer bezig gaan houden met gezonder, maar lekker eten (wederom een kleine biecht: het is écht niet altijd gezond, hoor!).
Zoals ik eerder al aangaf ben ik visueel ingesteld en merkte ik dat ik best leuke foto’s kon schieten van m’n creaties. Dat had als voordeel dat als het ‘baksel’ niet te eten bleek, we in elk geval nog het leuke plaatje hadden.. 😉 Zo ontstond m’n 2e account: @el_kedageenfeestjeoptafel.

De ultieme guilty pleasure: Rocky road

Nu lijkt het me leuk om jou te trakteren op één van de leukste en ongezondste receptjes die ik ken: ROCKY ROAD! Zelfs als je geen keukenprinses bent kan het niet mislukken! Het is heerlijk én niet onbelangrijk: überfotogeniek & instawaardig!
Rocky road recept
Wat je nodig hebt is afhankelijk van wat je zelf het lekkerst vindt. Hieronder vertel ik je wat ikzelf gebruikt heb, maar je kunt makkelijk een andere kleur chocolade kiezen, andere nootjes of bijvoorbeeld een Sinterklaas-variant maken met pepernoten & schuimpjes. En qua hoeveelheden maakt het eigenlijk ook niet veel uit: je kunt niets fout doen!

Benodigdheden:

 • Siliconen cakevorm (een ovenschaaltje kan ook hoor!)
 • Bakpapier
 • Pannetje met kokend water en een daarop passend schaaltje
 • Mengkom of een grote schaal
 • Houten lepel of iets anders om mee te roeren
 • Zo’n 500 gr witte chocolade
 • Zakje minimarshmallows
 • Geraspte kokos
 • 8 Lange vingers
 • Cranberry’s
 • Pistachenootjes

Rocky Road ingrediënten

Zo ga je te werk!

Snijd de lange vingers & pistachenootjes in kleine stukjes. Doe deze in de mengkom en voeg de kokosrasp, cranberry’s en marshmallows toe. Mix deze allemaal goed door elkaar.
Laat de chocolade op een heel zacht vuurtje au bain marie smelten in een schaaltje. Blijf zachtjes roeren om te voorkomen dat het aan je schaaltje plakt. Wanneer de chocolade helemaal gesmolten en egaal is, giet je het chocolade mengsel in je mengkom en roer je alles door elkaar (ik zal niet zeggen waar het nu op lijkt..).
Witte chocolade Rocky Road
Giet dit prutje in je de cakevorm, waar je een bakpapier ingevouwen hebt. Plaats je creatie een uurtje of 2 in de koelkast voor hét moment suprême

Na deze 2 uur haal je de cakevorm uit de koelkast en de Rocky Road uit de vorm. Je kunt het nu in sneetjes of blokken snijden op een snijplank met een scherp mes.

En nu: SMULLEN MAAR!!

Rocky road

Laat je ons weten hoe jouw Rocky Road gelukt is, Miss Baksel?! Vergeet ons niet te taggen op social media, wij zijn super benieuwd!

0 reacties

Join the club!

Treasure label gebruikt jouw e-mailadres om je updates, kortingen en nieuwtjes aan te bieden.