Menu / Zoeken
Guilty pleasure van Leonie: Heel. Lang. Douchen.

Guilty pleasure van Leonie: Heel. Lang. Douchen.

Hoera een nieuwe rubriek! In deze Guilty Pleasure rubriek zal elke maand een andere stoere babe vertellen over haar ultieme guilty pleasure. Dit keer vertelt blogger en grafisch ontwerpster Leonie over haar liefde voor heel lang lekker douchen.

Toen ik de oproep voor Guilty pleasure bekentenissen zag heb ik even getwijfeld of ik mijn ultieme guilty pleasure wel wilde delen… Niet dat ik niet wist wat het was, daar hoefde ik namelijk geen seconde over na te denken. Maar het deed me wel beseffen dat ik me er daadwerkelijk best wel guilty over voel! Ik geef het zonder problemen toe dat ik dol ben op uitslapen, chocola en winkelen (hoewel ik bij de laatste ook milieubewustere keuzes wil maken), maar het enige waar ik me echt schuldig over voel is douchen. Heel. Lang. Douchen.

Ik ben iemand die veel geeft om onze planeet. Ik denk dat als we met zn allen ons best doen om milieubewust te denken, we samen een groot verschil maken. Ik eet bijna geen vlees, ben een ‘die hard’ afvalscheider en denk twee keer na voordat ik iets koop. Heb ik het nodig? Vind ik het echt heel leuk? Hoe ga ik dit combineren? Al met al leef ik dus best milieubewust, afgezien van een vliegreis zo nu en dan.

Maar dan dat douchen. Ik denk dat het altijd al een beetje een dingetje is geweest, vroeger moest m’n moeder al geregeld naar boven roepen of ik aub de kraan uit wilde zetten. Ik kan gewoon niet kort douchen. Ik weet ook niet hoe andere mensen dat doen. Ik moet eerst even opwarmen, ontspannen, dan mijn gezicht wassen, m’n haren, m’n lijf, in het ergste geval ook nog scheren, en tussendoor steeds niks. Helemaal niks. Voor me uit staren onder het warme water. De stress van me af laten glijden, pauze, niks dus.

In de winter is het helemaal een drama. Want op het moment dat de kraan uitgaat is het koud. Dan sta ik mezelf al bibberend af te drogen en wilde ik dat ik nog terug kon. Ik ben normaal gesproken al de koningin van uitstelgedrag, maar onder de douche al helemaal. Wat kan ik zeggen? Douchen is voor mij de ultieme vorm van ontspannen, mijn hoofd leegmaken en mijn zorgen letterlijk wegspoelen, hoppa, het doucheputje in. Maar daar gaat nu verandering in komen.

Gister las ik op Instagram dat Iris een deel van haar douchewater opvangt om vervolgens de planten mee water te geven. Dat kwam toch wel even binnen bij mij. Ik probeer namelijk met al mijn kunnen de wereld te redden en verspil vervolgens zoveel water! Dat is zóóó 2017. Vanaf nu ga ik dus echt proberen minder lang te

douchen. En met het opwarmwater m’n planten water te geven. Denk ik. Nouja, vanaf morgen dan.

 

Leonie van der Laan (32, dromer, introvert) is een grafisch ontwerpster met een zwak voor mode, vintage en een healthy lifestyle. Ze blogt sinds kort op leonievanderlaan.nl en werkt aan een serie kleurrijke schilderijen met een grafisch tintje.

 

 

Wat is jouw ultieme guilty pleasure?

0 reacties

Join the club!

Treasure label gebruikt jouw e-mailadres om je updates, kortingen en nieuwtjes aan te bieden.