Menu / Zoeken
Guilty pleasure van Manon: in love with the choco

Guilty pleasure van Manon: in love with the choco

Hoera een nieuwe rubriek! In deze Guilty Pleasure rubriek zal elke maand een andere stoere babe vertellen over haar ultieme guilty pleasure. Dit keer vertelt blogger Manon over haar chocoladeverslaving.

Op Facebook zag ik een oproepje over guilty pleasures voorbijkomen en ik dacht: jaaaa dit wil ik doen. Ik heb er namelijk meerdere. Een aantal typische guilty pleasures van mij: mezelf beloven om op tijd te gaan slapen, maar pas om 2 uur naar bed gaan. Boodschappen doen in m’n pyjama, hup jas erover en niemand ziet het. M’n zelfbruiner te lang laten zitten, zodat ik eruit zie als een oempaloempa, dit gebeurt me elke keer. Maar de guilty pleasure waar ik het nu over ga hebben.. Ik denk niet dat veel mensen dit weten, maar het is toch echt zo.

Het begon allemaal toen ik ongeveer 4 was. Het was 2 december 2000, toen ik op de kruk in de peuterspeelzaal stond. Lang zal ze leven, hiep hiep hoera. Juf Grietje stelde de vraag: en wat heeft Manon het liefst op haar brood? Ik antwoordde trots: hagelslag!

Mijn ogen werden groot en mijn mond viel open. Ik zat voor de tv oude video’s terug te kijken en toen besefte ik het me. Ik eet al vanaf mijn 4e elke ochtend een broodje met hagelslag. Als dit dus niet het geval is heb ik later op de dag chocolade nodig. Er is volgens mij geen dag dat ik geen chocolade eet. Ook in mijn fitgirl periodes at ik een mueslireep met chocolade, of haalde ik nog even ergens een Snickers. Het is er zeg maar met de paplepel ingegoten en ik ben bang dat ik er ook nooit meer vanaf kom. Waar je me wakker voor kan maken is een reep van Milka in de smaak Oreo of die groene met nootjes. HEERLIJK. Een reep in combinatie met zoute popcorn, of een broodje met salami en hagelslag. Misschien trek je nu een gezicht zo van; gadverdamme mens. Maarja dit is mijn guilty pleasure. Gelukkig is er ook onderzoek gedaan en het bleek dat een stukje chocolade per dag goed is voor een mens. Dit heb ik dus maar ten harte genomen en dus eet ik of 1 reep of een bak chocolade ijs zonder schuldgevoel op. Als ik dus bij je op bezoek kom, zorg dat je iets van chocolade in huis hebt. Anders kom ik gewoon niet. Mijn motto is dus ook: een dag geen chocolade gegeten, een dag niet geleefd.

Wat is jouw ultieme guilty pleasure?

Join the club!

Treasure label gebruikt jouw e-mailadres om je updates, kortingen en nieuwtjes aan te bieden.