Menu / Zoeken
Help! Ik heb een telefoonverslaving!

Help! Ik heb een telefoonverslaving!

Grote kans dat jij ook een telefoonverslaving hebt (anders had je waarschijnlijk niet op deze link geklikt). Welcome to the club, je bent namelijk lang niet de enige. Heb jij enig idee hoeveel tijd je per dag naar dat schermpje zit te staren? Waarschijnlijk nog veel meer dan je denkt. En dat is eigenlijk best slecht nieuws. Uit recent onderzoek is gebleken dat iemand die vaak op zijn telefoon tuurt meer kans heeft op depressieve gevoelens, minder inlevingsvermogen ontwikkelt en minder creatief is.

Wat valt er onder een telefoonverslaving?

Natuurlijk is je telefoon niet alleen maar slecht. Als je ‘m gebruikt voor het uitstippelen van je route, informatie opzoeken, notities maken, eten bestellen (beste uitvinding ever), bankieren en communiceren met je collega’s, vrienden en familie is dat natuurlijk helemaal prima. Maar elke 10 minuten doelloos je telefoon pakken voor de notificaties of uit verveling eindeloos scrollen, dat is niet oké. Baal jij ook van jouw (bijna) obsessieve drang om dat verslavende apparaatje er telkens weer bij te pakken? Stel jezelf dan, voordat je je telefoon erbij wil pakken, telkens de vraag:

Wat wil ik doen?

Is het antwoord één van deze zinnen:

  • Ik wil mijn oma die ik maandenlang niet heb gezien bellen om te vragen hoe het gaat.
  • Ik heb geen zin om te koken, dus wil sushi aan huis laten bezorgen.
  • Ik wil een nieuwe route naar kantoor uitstippelen.
  • Ik wil mijn prins op het witte paard vinden op Tinder.
  • Ik heb een briljant idee dat ik echt in de Notities app moet noteren.

dan zouden we zeggen: go for it.

Maar staat het antwoord hierbij:

  • Geen idee.
  • Ik verveel me, dus ga even doelloos door al mijn social media scrollen.
  • Ik zag mijn scherm net vanuit mijn ooghoek oplichten en moet echt even zien welke notificaties ik heb gemist.

dan kun je je telefoon dus lekker laten liggen en doorgaan met belangrijke zaken. Zoals je werk. Of een goed boek lezen of mooie wandeling maken als je je verveelt. Het klinkt simpel, maar zo simpel is het ook echt. Word je ervan bewust waarom je telkens de drang voelt om je telefoon te pakken. Natuurlijk helpt het ook om ‘m gewoon eens in een andere kamer te leggen of in je tas te laten zitten. Of zet ‘m op vliegtuigstand. Hoe vaker het je lukt om ‘m te laten liggen, hoe makkelijker het wordt.

Zo maak je van je telefoongebruik een feestje

Natuurlijk kun je nooit helemaal stoppen met je telefoongebruik. Zolang het geen verslaving is, is dat handige digitale ding je best friend. En als je dan toch vaak op je telefoon zit, kun je maar beter zorgen dat ‘ie er 1. goed uitziet en 2. alleen de apps bevat die je ook echt nodig hebt en nuttig zijn. Dus zorg voor een gezellige wallpaper met inspirerende quote (of juist eentje die je eraan herinnert dat je je telefoon niet moet pakken). En kies voor stevige, toffe smartphonehoesjes. We hebben een aantal van onze favoriete telefoonhoesjes voor de iPhone op een rijtje gezet:

Telefoonhoesjes van Shop4hoesjes.nl
Al deze telefoonhoesjes zijn te shoppen bij Shop4hoesjes.nl

Daar word je toch vrolijk van? Kleine tip: kies voor een flip case, dat zorgt gelijk voor een hoop minder afleiding! Zorg er verder voor dat er alleen apps op je telefoon staan die je ook daadwerkelijk nodig hebt. WhatsApp, de bankieren app, Thuisbezorgd, Flitsmeister en vooruit Tinder (voor alle single ladies dan) mogen dus blijven. CandyCrush en Facebook mogen weg (heb je gelijk geen last meer van die irritante notificaties).

Heb jij nog tips om van een telefoonverslaving af te komen?

 

*Dit artikel bevat een samenwerking

0 reacties

Join the club!

Treasure label gebruikt jouw e-mailadres om je updates, kortingen en nieuwtjes aan te bieden.