Menu / Zoeken
Herfstdip? Zo blijf je happy in de herfst (en winter!)

Herfstdip? Zo blijf je happy in de herfst (en winter!)

Van zwierige rokjes met blote benen naar dikke truien, sjaals en zelfs al handschoenen voor de koukleumen onder ons. Ineens zijn we van de een op de andere dag middenin de herfst beland. En dat is best even wennen. De dagen zijn ineens een stuk korter (om 17.00u wordt het gewoon al donker!) en door al die regen zien we ook niet veel zonnestralen meer. Een herfstdip ligt dus op de loer. Maar… dat laten we natuurlijk niet zomaar gebeuren! Daarom in dit artikel: 6 tips om lekker happy in de herfst te blijven.

Herfstdip? Blijven lachen!

Lichtpuntjes

Een grote oorzaak van de herfstdip is dat we in het najaar natuurlijk minder daglicht hebben. Zorg er dus voor dat je, ook al schijnt de zon buiten niet, toch zoveel mogelijk daglicht meepakt. Doe overdag alle gordijnen helemaal open en wen jezelf aan om elke dag even buiten te gaan wandelen. Een wandelingetje in je lunchpauze geeft je al voldoende daglicht om je fijner en energieker te voelen. Wat ook enorm helpt: een lichtwekker of wake-up light. De wekker bootst een zonsopgang na, zodat je ’s ochtends op een hele natuurlijke manier wakker wordt en je je veel energieker voelt. Weg met die donkere ochtenden!

Maak het binnen gezellig

Of je het nu leuk vindt of niet, in het najaar zul je gemiddeld heel wat meer uurtjes binnenshuis doorbrengen dan in de zomer. Dus laten we er dan ook gewoon een feestje van maken. Geef je woonkamer een herfst make-over (denk aan een mooie aardetint op de muur, okergele kussentjes en vooral: héél véél kaarsjes) en nestel jezelf lekker op de bank met een grote kop thee of warme chocolademelk. Daar worden we stiekem toch allemaal gelukkig van?

Blijf bewegen

Hoe verleidelijk die avondjes Netflix op de bank ook zijn, juist in de herfst en winter is het ook belangrijk om veel te blijven bewegen. Maak dus regelmatig een lekker lange wandeling door de bossen, kom je meteen helemaal tot rust. Enne.. regenachtig weer is geen excuus om niet te hoeven bewegen. Je kunt namelijk ook prima thuis sporten. Elke dag een kwartiertje tot een half uur is al genoeg! Op YouTube vind je een heleboel work-out video’s die je gewoon thuis kunt doen en waar je verder niets voor nodig hebt. Wedden dat je na zo’n korte work-out (letterlijk en figuurlijk) een stuk lekkerder in je vel zit? Ben je écht niet into sporten? Probeer yoga dan eens, krijg je ook positieve energie van!

Herfstdip? Blijven lachen!

Trakteer jezelf

Bij een nieuw seizoen hoort ook een nieuwe garderobe, toch? Juist in het najaar als we een een dipje hebben, mogen we onszelf best eens wat meer verwennen. Dus plan een gezellig dagje shoppen met je moeder, zusje, beste vriendin(nen), vriend of lekker in je uppie. Geen zin om door de regen te struinen? Pak dan je laptop erbij en shop je nieuwe najaarsoutfit vanuit je luie stoel bij elkaar. Want stiekem is het ook wel weer heel lekker om in het najaar weg te kruipen in warme sweaters en los te gaan met laagjes. Combineer je sweater bijvoorbeeld eens met een toffe leopard print blouse eronder, roze blazer, skinny jeans en stoere biker boots. Nog leuker? Samen online shoppen met je boyfriend! Jij een lekkere sweater, hij een warme jas van Urban Classics. Wedden dat je dag meteen een stuk leuker begint bij het aantrekken van een mooie (en warme!) outfit waar je je lekker in voelt? Happy outfit = happy mind!

Eet chocolade

Ja echt, dit helpt dus officieel tegen een herfstdip! Chocolade bevat een soort amfetaminen die je (tijdelijk) oppeppen. Wel belangrijk om te weten: hoe puurder de chocolade, hoe beter. Daarnaast is een goede voeding ook heel belangrijk, zeker in het najaar. Teveel suikers zorgen er namelijk voor dat je je alleen maar nog meer moe en futloos voelt. Natuurlijk mag je echt nog weleens lekker snacken, maar kies ook regelmatig voor gezondere alternatieven. De lekkerste guilty pleasures én gezonde snacks voor het najaar vind je in dit artikel.

Lach!

Het allerbelangrijkste: vergeet niet te lachen! Zelfs als je nep lacht kun je je al een stuk vrolijker voelen. En anders pak je je telefoon er even bij en bekijk je schattige kattenfilmpjes. Of zoek op YouTube naar Ronald Goedemondt. That should do the trick..

We hopen dat je met deze tips een geweldig najaar tegemoet gaat!

Heb jij nog tips om van een herfstdip af te komen? Deel ze hieronder in de comments!

Dit artikel bevat een samenwerking

 

Join the club!

Treasure label gebruikt jouw e-mailadres om je updates, kortingen en nieuwtjes aan te bieden.