Menu / Zoeken
Hip zijn, hip blijven, hip doen?

Hip zijn, hip blijven, hip doen?

Door: Brenda Scholtes

Toen ik voor het eerst vertelde dat ik zwanger was en mama zou worden, dacht mijn tante dat het gedaan zou zijn met mijn ‘hippe’ voorkomen. Altijd bezig met mode, er leuk willen bijlopen en dan het liefst niet met de hele colonne mee, nieuwe ideeën over diverse dingen, altijd creatief bezig zijn. Voor die tijd had ik altijd een weblog, dat was toentertijd ook hip om te hebben. Als ik daar nu op terug kijk was het eigenlijk simpelweg verhalen delen met de wereld over wat ik had meegemaakt, had gekocht, of laten zien wat voor hippe foto’s ik nu weer had gemaakt met mijn kleine digitale fototoestelletje. Altijd lekker van alles aan het uitproberen en dat delen met de rest van de wereld.

Pyjama-mode

Waarom ze dacht dat het gedaan zou zijn met de hippe ik weet ik niet. Waarschijnlijk omdat ze mijn moeder altijd met ons had gezien en wat ze er allemaal voor moest laten misschien? Ze was dan ook lichtelijk verbaasd dat ik gewoon mijn hippe zelf bleef, toen ons eerste kindje was geboren. Waarop ik zei: ja ach, je kunt nog steeds leuke kleren aan hoor, ik laat mezelf nu niet versloffen, dat hoeft toch helemaal niet?! De mode is leuk genoeg, en mezelf als mama in makkelijke kleding stoppen is ook geen punt. Ja ik loop er niet elke dag bij in hippe ingewikkelde fashion, maar ik probeer het wel zo leuk mogelijk te houden voor mezelf. Ook ik heb wel dagen dat ik pyjama-mode ook heel prima vind en het even niet zo boeiend vind of mijn hoofd nou leuk in de plooi zit. Ik ga gerust met niet geborsteld haar naar school om m’n kind af te zetten.

Rotwoord: influencer

Tegenwoordig hebben ze daar een hip woord voor, te laten zien wat jij leuk vindt enzo. Influencer. Veel mensen vinden het een rot woord, ik vind het ook wel wat overdreven, gelijk zo’n stempel krijgen. Oké ik doe mee met de wereld influencen, maar dat doe ik omdat ik het leuk vind, en mijn eigen mening wil delen, omdat ik iets te gek vind en dat ook echt oprecht wil laten zien aan iedereen. Niet per direct omdat het moet, omdat ik er voor betaald krijg (zover loopt het niet). Ik krijg met mijn hippe ideeën wel spullen toegestuurd voor noppes om daar reclame voor te maken, en ik vind het supertof dat ik dat dan zelf heb bekokstoofd!

Het komt over het algemeen allemaal uit mezelf, om te delen, het is dus niet dat ik het moet, maar omdat ik het zelf voornamelijk heel leuk vind. Net als het zijn van een ‘hippe’ mama, wil ik ook gewoon blij worden van ‘dingen’ om me heen, bij mij is het vooral spullen in huis waar ik heel blij van word, lekker volgas bezig met interieur en dingen die ik wil doen. En dat doe ik het liefst dus gewoon op mijn eigen manier. Veel mensen vinden mij misschien wel hip, maar ik heb dat denk ik zelf niet zo in de gaten. Meer achteraf?

Geen hippe actie

De namen van mijn kinderen vond ik bijvoorbeeld. Ik vond het supertof om zelf een naam te verzinnen, die wat unieker is dan dat je vaak hoort, en iets wat bij ons past, wat eigen is. Zo kwamen we ooit uit bij Javi. We vinden Barcelona dus te gek, en het is wel een redelijk Spaanse naam. Omdat ik vroeger behoorlijk fan was van Bon Jovi, vond ik Javi daarom wel weer een grappige knipoog. Onze tweede moest wel goed passen bij de naam Javi, en dat werd na lang puzzelen Lano. Wederom uit Barcelona (lano) getrokken. En de combinatie was ook zo leuk, plus je hoort deze naam dus nooit! Het is dan wel jammer dat er ook mensen zijn die je kindernamen gewoon van je ‘pikken’. Dat is dus gebeurd. Het kan dat je er eentje overneemt, maar het is me dus kort geleden overkomen dat 1 persoon onze beide namen aan de kinderen heeft gegeven. Dat vond ik hooguit bijzonder en de gedachte “zie het positief ‘op z’n influencers’” ging er ook nog even niet in. Ik vraag me dan ook echt af, wat als je mij niet kende, hoe hadden je kinderen dan geheten? Compliment dat ze de namen heel stoer en hip vonden, maar ik vond het niet zo’n hippe actie.

Jouw eigen hippe zelf

Dus ja, of het nu altijd leuk is om alles te delen? Nog steeds vind ik van wel, maar ik vind dat je wel dicht bij jezelf moet blijven. En je eigen hippe draai aan je leven moet geven. Iedereen is hip op zijn of haar manier. Iedereen heeft een eigen stijl die zelf is bedacht of is ontstaan door het influencer leven waar we in leven. Je wordt nu eenmaal beïnvloed door de online wereld om je heen, maar het leuke is om daar zelf je eigen weg in te kiezen en je eigen hippe zelf te zijn.

Je laten beïnvloeden door het influencer gebeuren is leuk, maar het is ook gewoon oké om te zijn wie jij bent en wie jij wilt zijn. Een leven dat ‘gemaakt’ is en leuk is voor Insta, is niet waar je in de realiteit gelukkig van wordt, lijkt mij. Naarmate je ouder wordt is het wel steeds makkelijker om steeds meer jezelf te zijn en dat gewoon te durven laten zien. Dan boeit het je veel minder, dat merk ik aan mezelf. Het is juist tof om lekker je eigen ding te hebben. Heb je een opvallende kledingstijl, en vind jij dat leuk, maar je vindt het best spannend als mensen je nakijken? I know the feeling, maar je voelt je wel een echte overwinnaar als jij aan het einde van de dag denkt: zo, ik kwam uit voor mijzelf en mijn eigen stijl en I feel good about it! Dat is wat je wilt. Hoef je ook niet meer hip te zijn omdat het moet, maar ben je hip voor jezelf. Maak je eigen keuzes! Echt waar, je eigen gevoel is wat telt en wat je gelukkig maakt!

Word jij snel beïnvloed door anderen, bijvoorbeeld op social media?

Lees hier meer over Brenda!

0 reacties

Join the club!

Treasure label gebruikt jouw e-mailadres om je updates, kortingen en nieuwtjes aan te bieden.