Menu / Zoeken
Je eigen webshop starten in 10 stappen!

Je eigen webshop starten in 10 stappen!

Kristel van Treasure labelJe kunt er niet meer omheen: steeds meer vrouwen starten een eigen business. Op social media zie je steeds vaker inspirerende verhalen voorbijkomen van meiden die voor zichzelf werken als coach, fotograaf, content creator of een eigen webshop starten. In de Facebookgroep Ambitieuze Meisjes vind je zelfs al meer dan 36.000 (!) ondernemende vrouwen die dagelijks om tips vragen en hun adviezen delen. En ik, Kristel, ben er daar één van!

Acht jaar geleden begon mijn ondernemersavontuur. Ik startte mijn eerste webshop in 2011 eigenlijk meer als hobby, naast mijn studie Communicatie. Ik was toen 19 jaar oud. In mijn derde jaar volgde ik een half jaar de minor Psychologie waarbij ik maar 1,5 dag in de week naar school hoefde. Ik had dus tijd genoeg om mijn webshop op te zetten. Mijn doel? Ik wilde graag unieke, betaalbare kleding en accessoires verkopen die je niet bij de grote winkelketens zag hangen. Met nul ervaring en zonder businessplan begon ik aan mijn webshop avontuur. Op 1 maart 2011 was het zover: de digitale deuren van mijn webshop ZoYou.nl werden geopend! Ik had toen nooit kunnen bedenken wat er allemaal op mijn pad zou komen en hoeveel ik zou leren in de jaren die daarop volgden.

Jouw eigen webshop starten

Je begrijpt dat ik in het begin maar wat deed. Er was toen namelijk nog helemaal niet zoveel kennis beschikbaar over het runnen van een eigen webshop, ze bestonden simpelweg nog niet echt! Alleen bij de grote ketens zoals H&M kon je online kleding shoppen. Inmiddels is de wereld van webshops compleet veranderd zijn er een heleboel webshops bijgekomen. Er zijn zoveel meiden die, net als ik, een eigen mode webwinkel willen beginnen. Zo krijg ik regelmatig berichtjes van meiden die ook de droom hebben om een eigen webshop te starten. Verreweg de meest gestelde vragen zijn:

  • Waar moet ik in hemelsnaam beginnen?
  • Hoe moet ik een webshop bouwen?
  • Waar kan ik kleding inkopen voor mijn webshop?
  • Hoe kun je meer naamsbekendheid krijgen met je webshop?

Grote kans dat jij ook met deze vragen zit, anders had je waarschijnlijk niet op deze link geklikt ;-). Daarom heb ik besloten om al mijn kennis van de afgelopen jaren te bundelen in één e-book: In 10 stappen jouw eigen (mode) webshop! Hierin geef ik uitgebreid antwoord op bovenstaande vragen. In deze guide leg ik je dus stap voor stap uit hoe je jouw eigen webshop start en tot een succes maakt, zodat ook jij jouw webshop droom kunt waarmaken!

Jouw eigen mode webshop starten in 10 stappen e-book
E-book: In 10 stappen jouw eigen mode webshop starten!

Kleding inkopen voor webshop

Als je een eigen mode webwinkel gaat beginnen wil je natuurlijk de tofste en populairste (kleding)items inkopen. Alleen: waar haal je die in hemelsnaam vandaan? De vraag die ik de afgelopen jaren het meest heb gekregen over een eigen webshop starten is dan ook: waar koop jij jouw kledingcollecties in?

Je begrijpt vast dat de meeste webwinkel eigenaressen niet zomaar gaan verklappen waar ze hun “secret stash” vandaan halen. Dat deed ik ook niet. Telkens als ik die vraag kreeg bleef ik een beetje vaag: “Ach ik koop het in verschillende landen en steden in, Amsterdam, Parijs, Duitsland..”. Natuurlijk ging ik niet zomaar verklappen waar ik mijn collecties, waar ik uren naar had gezocht, precies inkocht.

Tot nu dan. Inmiddels koop ik zelf geen collecties meer in, maar ontwikkel ik de sweater en t-shirt collecties zelf. Omdat ik jou ook wil helpen met het starten van je eigen webshop verklap ik in het e-book alle inkoopadressen voor kleding en accessoires waar iedereen altijd zo geheimzinnig over doet!

E-book webwinkel beginnenHoe kun je een webwinkel beginnen?

Het e-book is ingedeeld in 10 stappen om jouw eigen webwinkel te beginnen. Aan het einde van deze 10 stappen staat jouw eigen webshop online en ben jij helemaal voorbereid op jouw girlboss carrière! Nieuwsgierig? Hieronder deel ik graag alvast wat meer informatie over elk hoofdstuk:

Hoofdstuk 1: Het begin van jouw girlboss carrière

Je hebt besloten om je eigen webshop te gaan starten. Super spannend! Zoals je misschien al hebt gemerkt komt er een heleboel op je af. Waar ga je kleding voor jouw webshop inkopen? Hoe maak je je eigen webshop? Wat komt er allemaal bij kijken? En waar begin je überhaupt? In dit hoofdstuk beginnen we bij het begin: het bedenken van een sterk concept (stap 1), de doelgroep bepalen (stap 2) en jouw webshop officieel maken (stap 3). Hier vertel ik alles wat je moet weten over de Kamer van Koophandel, een zakelijk rekeningnummer, het kostenplaatje en de Belastingdienst.

Hoofdstuk 2: Van idee naar brand

In dit hoofdstuk leer ik je om een sterke branding te ontwikkelen voor jouw webshop (stap 4). Er zijn inmiddels veel concurrerende webshops, dus het is belangrijk dat jij opvalt en dat het totaalplaatje klopt. Ik vertel je graag waar je allemaal op moet letten, zodat je niets over het hoofd ziet bij het starten van jouw webshop.

Hoofdstuk 3: The good stuff

Het allerleukste van een eigen webshop hebben is natuurlijk inkopen doen (stap 5)! Zoals ik eerder al zei verklap ik in het e-book alle inkoopadressen voor kleding en accessoires in Nederland én het buitenland. Dit bespaart je uren (of zelfs weken) zoekwerk! Verder leg ik je ook precies uit hoe het inkopen van kleding nu precies werkt en hoe je je prijs kunt bepalen.

Hoofdstuk 4: Jouw online etalage

Je kunt nog zo’n fantastische collectie hebben ingekocht, als je webshop niet staat als een huis heb je daar niets aan. Het is dus heel belangrijk dat je webshop er professioneel uitziet, maar ook dat alles 100% goed werkt. Het bouwen van je webshop (stap 6) is dus enorm belangrijk! Daarnaast is goede content natuurlijk ook van groot belang (stap 7). Dus duidelijke productfoto’s, mooie sfeerfoto’s en goede teksten. Benieuwd hoe je je webshop kunt bouwen, welk systeem het beste is en waar je allemaal op moet letten? In dit hoofdstuk vertel ik je alles wat je moet weten over jouw online etalage, oftewel: jouw eigen webshop.

E-book webwinkel beginnen: van idee naar brand
Hoofdstuk 5: Verstuur geen bestellingen, maar cadeautjes

Als bovenstaande stappen zijn doorlopen is het natuurlijk belangrijk om na te denken over de verzending van je bestellingen (stap 8). Want: hoe ga jij je pakketjes verzenden? Je moet hierbij niet alleen nadenken over welke postleverancier je gaat gebruiken, maar ook over het uiterlijk van jouw pakketjes. Ik geef je graag een aantal tips over het verzenden van jouw webshop bestellingen en vertel je hoe je je verzendkosten zo laag mogelijk houdt.

Hoofdstuk 6: Plan de campagne

Je hebt een toffe collectie bij elkaar geshopt, de webshop staat klaar om live te gaan en je bent helemaal klaar voor de eerste bestellingen. Maar.. hoe ga je nu jouw doelgroep bereiken? Helaas moet je daar iets meer voor doen dan alleen je webshop live zetten. Het is dus belangrijk om een duidelijk marketingplan op papier te zetten (stap 9). Welke acties ga je wanneer doen om jouw webshop bekend te maken bij de juiste doelgroep? In dit hoofdstuk help ik je al een eind op weg.

Hoofdstuk 7: Sell your stuff

Oftewel: schreeuw het van de daken (stap 10)!

Hoofdstuk 8: Mijn persoonlijke ervaringen

Tot slot wil ik je graag nog een paar dingen meegeven waar ik de afgelopen 8 jaar van heb geleerd. Want het runnen van een eigen webshop is (naast de leukste baan in de wereld), natuurlijk ook gewoon keihard werken en dat is (helaas) echt niet altijd rozengeur en maneschijn.

Hoofdstuk 9: Girlboss boeken

In dit laatste hoofdstuk deel ik mijn 11 favoriete “girlboss” boeken die mij hebben geïnspireerd of waar ik veel van heb geleerd bij het runnen van mijn eigen webshops.

Wil jij dit jaar jouw eigen webshop starten, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan is dit e-book alles wat je nodig hebt, zodat jij in 2019 ook jouw webshop droom uit kunt laten komen!

Het e-book is hier te bestellen voor maar €14,95.

Het e-book is een pdf-bestand van 42 pagina’s en is in het Nederlands geschreven.

Heel veel succes, you got this!

 

Join the club!

Treasure label gebruikt jouw e-mailadres om je updates, kortingen en nieuwtjes aan te bieden.