Menu / Zoeken
Keuzestress: wat als alles mogelijk is?

Keuzestress: wat als alles mogelijk is?

Door Erin Ameling

Ik ben een behoorlijk ambitieus persoon, op zich is dat niet erg, maar soms best lastig. Hierdoor ben ik dus een drama in keuzes maken, vind ik alles leuk en wil ik het liefste alles tegelijkertijd doen. Hierdoor gun ik mijzelf niet om de tijd te nemen voor dingen en als het dan niet lukt, raak ik gefrustreerd. Jup, zit in het aard van het beestje. 

Op zich kan ik er nu prima mee omgaan en nu ik ouder word, wordt het ook makkelijker om keuzes te maken en meer je eigen gevoel te volgen. Dit vond ik overigens bij het kiezen van een vervolgopleiding kneiter lastig en heb mij (voordat ik de juiste keuze maakte) eerst enorm laten beïnvloeden door meningen van anderen. Hierdoor belandde ik op een opleiding die eigenlijk helemaal niet mijn eigen keuze was. Zo zonde! 

Bloggen, ballet & boeken schrijven

Sinds ik moeder ben heb ik nog meer besloten om naar mijn eigen wensen te luisteren. Zo ben ik begonnen met bloggen, met ballet (dat wilde ik als klein meisje al haha) en heb ik een eigen onderneming. Al behoorlijk ambitieus! Maar ik heb altijd nog dromen die ik na wil jagen en dat is ook mooi, het geeft mij een reden om te vechten en om mijn leven te leven. Om iets te streven te hebben, daar ga ik goed op.

Keuzestress Erin Ameling

Zo heb ik altijd nog de droom om een boek te schrijven, fictie, maar ook non-fictie. Over het ouderschap bijvoorbeeld. Toch vind ik de stap super eng en weet ik totaal niet waar ik moet beginnen. Dus uitgevers, als jullie dit lezen, IK WIL HET! Zo. Het toegeven van een droom is al stap 1, nu het uitvoeren nog 😉

Ook wil ik nog heel graag een webshop openen, eentje koppelen aan mijn blog. Dit lijkt mij echt geweldig, ook al is het hard werken. Hier ben ik gelukkig wel al een stapje verder mee, dus hierover ga ik verder niets verklappen. Maar hier droom ik echt van!

Dromen waarmaken

En een droom die denk ik altijd een droom zal blijven: ik wilde altijd al kapster worden. Maar ik gok niet dat ik alles kan gaan doen wat ik wil en leuk vind haha :’) Keuzes maken hoort ook bij dromen, realistisch zijn al helemaal. Ik weet natuurlijk niet wat de toekomst zal brengen, dat zal de tijd leren. Maar ik zou al dolblij zijn als ik op deze manier door kan gaan en mijn eerste twee benoemde dromen waar kan maken. Dan ben ik nog rijker dan rijk.

Heb jij ook vaak keuzestress? Welke dingen zou jij allemaal graag willen doen?

0 reacties

Join the club!

Treasure label gebruikt jouw e-mailadres om je updates, kortingen en nieuwtjes aan te bieden.