Menu / Zoeken
Let’s get real: stoppen met de schone schijn ophouden op Instagram

Let’s get real: stoppen met de schone schijn ophouden op Instagram

@rianne.meijer Instagram…

Je kent het vast wel: je zit op de bank of in de trein op weg naar huis en verveelt je, dus voordat je het weet heb je Instagram al geopend. Tijdens het scrollen kom je allerlei prachtige foto’s tegen van influencers met een megastrak lichaam geposeerd op een tropisch wit strand, uber fancy ontbijtjes, blote outfits met billen zonder putjes, grachten in Amsterdam met roze luchten en mooie katten die schattig in de camera kijken. Plotseling merk je dat je je een beetje down voelt en je vraagt je af waarom jij niet zo’n glamorous leven, een strak lichaam of zo’n schattig huisdier hebt. Vergeleken met al die perfecte plaatjes lijkt jouw leven op een slecht aftreksel van Bridget Jones. Min al het mannelijk schoon.

Achter de schermen

Maar wat je niet ziet is dat die influencer op dat prachtige strand zich eigenlijk diep ongelukkig voelt omdat ze net een moeilijke break-up achter de rug heeft. En dat die gladde billen op de foto in werkelijkheid gewoon gephotoshopt zijn. En dat die lucht alleen maar roze is omdat er zo’n 15 filters overheen staan. En dat de eigenaresse van die schattige kat in werkelijkheid 2 uur achter de kat aan heeft lopen rennen omdat ‘ie niet stil wilde zitten. Kortom: het meeste van wat je op Instagram ziet is niet echt.

vs. reality

Op social media zie je meestal alleen de hoogtepunten uit iemands leven en worden deze vaak ook nog eens mooier gemaakt dan ze in werkelijkheid zijn. Je ziet nooit wat er werkelijk schuilgaat achter zo’n foto. Maar waarom eigenlijk? Waarom zou je jezelf of je leven beter voordoen dan dat het is? En zijn al die ‘perfecte plaatjes’ eigenlijk ook niet gewoon heel saai?

Let’s get real

Laten we met z’n allen stoppen de schone schijn op te houden. Natuurlijk is het leuk om op Instagram creatief bezig te zijn met foto’s. En natuurlijk kun je met een paar (subtiele) filters een bepaalde sfeer neerzetten wat zorgt voor een mooie Instagram feed. Maar is het echt nodig om de werkelijkheid te veranderen? Een paar kilo van je lichaam af te shoppen? Net te doen alsof je alleen maar het hele jaar door op reis bent naar luxe oorden? Wie houd je dan eigenlijk voor de gek?

Je mag trots zijn op jezelf en het leven dat je leidt. Jij bent goed zoals je bent, ook al heb je geen size zero. Dus laten we voortaan gewoon die gezellige vakantiefoto posten, ook al is daar misschien een klein vetrolletje of striae op te zien. En deel het ook als je een baaldag hebt. Wedden dat je volgers het ook een stuk leuker vinden om de ‘echte jij’ te zien? Want: no one is you and that is your power!

Wat vind jij van al die ‘perfecte’ plaatjes op Instagram? En heb jij wel een #echtinsta account? Laat ‘m hieronder achter in een reactie!

0 reacties

Join the club!

Treasure label gebruikt jouw e-mailadres om je updates, kortingen en nieuwtjes aan te bieden.