Menu / Zoeken
Lief zijn voor jezelf, zo doe je dat!

Lief zijn voor jezelf, zo doe je dat!

Door: Laura Olijslagers

De decembermaand komt er weer aan, de maand waarin er een nadruk wordt gelegd op ‘’lief zijn voor elkaar.’’ Daar ben ik het helemaal mee eens, maar ik vind wel dat je het hele jaar lief voor elkaar moet zijn, en niet alleen rondom de feestdagen. Wat ik ook heel belangrijk vind is lief zijn voor jezelf. In deze blogpost geef ik je twee tips waardoor je hopelijk wat beter met een vervelende of lastige situatie om kunt gaan en wat extra positiviteit in je leven terug kunt brengen.

There are people who would love to have your bad days

Klinkt heftig, maar het is wel waar. Relativeren is zo belangrijk. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, want sommige situaties zijn niet echt bepaald te relativeren. Als er iemand dichtbij je overlijdt dat is dat gewoon klote, punt. Maar andere situaties, zoals vast staan in de file, een deadline niet halen, een afspraak vergeten en ga zo maar door zijn zeker te relativeren.

Relativeren helpt je inzien dat sommige dingen eigenlijk helemaal niet zo erg zijn als dat je in eerste instantie dacht. Een goede vraag die je jezelf kan stellen is: ‘’wat is het ergste wat er kan gebeuren?’’ Als je daar eens over nadenkt, dan zal je bij de meeste situaties beseffen dat het geen ramp is als het daadwerkelijk misgaat.

It could be worse

Wat ook goed is om te beseffen is dat het altijd erger kan. Sta je vast in de file? Er zijn mensen die niet eens een auto hebben. Heb je een deadline op je werk niet gehaald? Er zijn mensen die niet eens een baan hebben. Dit klinkt misschien een beetje als je moeder die zegt dat je niet mag zeggen dat je honger hebt, want ‘’kindjes in Afrika, die hebben pas honger’’ maar zeg nou zelf, met die gedachte is in de file staan of een deadline missen toch iets minder erg?

Goed advies

De tweede tip die ik je mee wil geven is: geef jezelf hetzelfde advies als je aan een vriend of vriendin zou geven. Misschien herken je het wel: aan vrienden of vriendinnen kun je altijd heel goed advies geven als ze niet weten wat ze moeten doen, maar zodra je je zelf in zo’n situatie bevindt, weet je níet wat je moet doen: guilty! Mijn tip voor jou is: als je jezelf in een situatie bevindt waar je niet weet wat je moet doen, stel jezelf dan de vraag: ‘’Wat zou ik op dit moment tegen een vriend of vriendin zeggen, en waarom zeg ik dit niet tegen mezelf?’’ Het is namelijk veel makkelijker om een situatie te bekijken als je er zelf niet in zit. Je zult merken dat je, wanneer het over die vriend of vriendin gaat, veel makkelijker advies kunt geven omdat je er verder vanaf staat.

Hopelijk heb je iets aan deze tips, en kun je – naast het lief zijn voor een ander – ook een beetje extra lief zijn voor jezelf.

Wat doe jij om je wat positiever te voelen?

0 reacties

Join the club!

Treasure label gebruikt jouw e-mailadres om je updates, kortingen en nieuwtjes aan te bieden.