skip to Main Content

The girl behind the brand

Nieuwsgierig naar het gezicht achter Treasure label? Let’s meet!

 

Zie je iemand lopen met een denim mom jeans, kleurrijke top én een vrolijke dierenprint tas? Grote kans dat ik dat ben! Ik ben Kristel, 31 jaar, sinds februari ’22 moeder van Noë, een echte theeleut en gek op cactussen (want: enige planten die ik in leven kan houden), kleur en dierenprintjes! Die liefde voor dierenprints is ook niet te missen als je het huis van mij en mijn vriend binnenkomt. In elke kamer is wel een gouden tijger, olifant of kandelaar aap te spotten.

Hoe het allemaal begon

Alhoewel de tassen collectie van Treasure label pas sinds oktober 2019 bestaat, ben ik niet nieuw in de webshop wereld. Op mijn 19e opende ik de deuren van mijn eerste eigen kleding webshop: ZoYou.nl. Hier verkocht ik jarenlang allerlei kleding en accessoires die ik zelf leuk vond, maar niet kon vinden bij de grote winkelketens. Super leuk natuurlijk, maar naarmate ik ouder werd wilde ik ook graag iets bij kunnen dragen. En dat is lastig met het verkopen van fast fashion.

Meteen verliefd

Op een dag liep ik op vakantie in het buitenland een klein winkeltje bomvol kleurrijke tassen binnen. Mét dierenprints! Ik was meteen verliefd en moest er natuurlijk een mee naar huis nemen. Na zo’n 30 minuten (want: keuzestress!) had ik dan eindelijk mijn favoriet gekozen. Eenmaal thuis ontving ik zoveel complimentjes over mijn nieuwe tas en kreeg ik regelmatig de vraag waar je zo’n toffe tas kunt kopen. In Nederland kon ik ze niet vinden, dus stelde een vriendin voor dat ik de tassen zelf kon gaan produceren en verkopen.

Zoektocht

En zo begon de zoektocht naar de juiste leverancier! In eerste instantie wilde ik de tassen in Nederland laten produceren, want dat is én makkelijk én dan wist ik zeker dat ze op een verantwoorde manier gemaakt zouden worden. Lang verhaal kort: dat ging helaas nooit lukken met het idee en budget dat ik voor ogen had. Gelukkig kwam na een maandenlange zoektocht mijn huidige leverancier uit India op mijn pad!

Fairtrade tassen

Ik werk nu samen met een atelier in India dat samenwerkt met tientallen onafhankelijke ambachtslieden. Zij zijn allemaal volwassen (18+) en werken voornamelijk vanuit huis met veel passie en liefde aan elke tas. En dat is niet het enige wat de tassen zo bijzonder maakt, ze zijn namelijk gemaakt van leer leftovers. Kleine stukjes leer die door de grote fabrieken weg worden gegooid, krijgen op deze manier dus een nieuw leven! En het wordt nog mooier: door het (ver)kopen van deze fairtrade tassen kunnen we samen bijdragen aan een betere toekomst in gebieden waar dit het hardst nodig is! Hier kun je er alles over lezen.

Everybody happy

Ik ben super blij en dankbaar dat ik al mijn passies nu kan samenvoegen én hiermee ook nog eens kan bijdragen aan een betere toekomst. Mijn missie is dan ook om zoveel mogelijk kleurrijke dierenprint tassen te verkopen, zodat ik hier niet alleen heel veel Nederlandse en Belgische vrouwen blij mee kan maken, maar ook de makers uit India!

Shoppen in Gorinchem

Die missie wordt nu nog groter met het nieuwe kantoor in het centrum van Gorinchem! In deze showroom in het gezelligste straatje van Gorinchem, de Langendijk, werk ik met veel liefde en passie aan de webshop. En natuurlijk kun je de tassen hier ook komen bekijken en shoppen op afspraak. Of loop gezellig binnen als ik er zit te werken!

Ben je benieuwd naar alle nieuwe ontwikkelingen, tassen en een kijkje achter de schermen? Volg Treasure label dan hier op Instagram.

See you there?

Liefs, Kristel

Good to know

Gratis verzending

Bij bestellingen binnen Nederland

Gratis cadeau

Kies jouw favoriete cadeau

Fair trade tassen

Handgemaakt & van restleer

100% uniek

Elke tas maar één exemplaar

Join the club!

De nieuwste dierenprint tassen, toffe acties en een kijkje achter de schermen in je mailbox ontvangen? Vul hier dan je e-mailadres in en join the club!

Zoeken