Menu / Zoeken
Perfecte imperfectie

Perfecte imperfectie

Door: Brenda Scholtes

Stiekem hou ik zelf ook heel erg van al het mooie en perfecte wat je veel voorbij ziet komen op social media, en dan met name Instagram. Ik ben serieus verslaafd aan dit medium. Eigenlijk kan ik niet meer zonder, elke dag kijk ik wel even rond en zelf posten vind ik ook heel erg leuk. En dan vooral om te zien wat voor reacties je daarop krijgt.

Interieur Brenda Scholtes

Interieur meisje

Nu ben ik zo’n interieur meisje met een twist van fashion en lifestyle op mijn account. Maar voornamelijk ben ik dus ook heel erg veel bezig met interieur. En dat moet goed zijn, een beetje perfectionistisch ben ik wel, dus het moet ook op beeld wel zo zijn. Met mijn fotografie achtergrond (jaren als fotografe diverse fotoshoots gedaan) moet het ook goed zijn en goed op beeld staan. Zelfs met spullen kan dat dus, en ik wil echt een sfeer en stijl erin brengen. Met mijn eigen oog voor stijl en perfectie. Het perfecte plaatje, “moet” dus echt gedeeld worden op social media.

Te perfectionistisch

Vroeger was ik wel iets extremer in het perfectionistische beeld. Alles moest perfect en als ik maar het idee had dat het net iets minder was, of er iets aan mankeerde, kon me dat heel erg naar de keel grijpen. Maar uiteindelijk word je daar nou zelf niet echt meer gelukkig van. Het perfecte beeld (voor mijn gevoel dan) voor de hele wereld schetsen, maar nooit echt tevreden zijn. Dan had ik bijvoorbeeld mensen blij gemaakt met foto’s van een shoot en kreeg ik toch positieve reacties, maar zelf was ik niet voldaan met wat ik had gedaan en afgeleverd. Niet goed.

Gelukkig heb ik het in de loop van de jaren los kunnen laten. Dingen worden ook minder belangrijk als je kinderen krijgt hoor… Dat heeft wel mee geholpen, want je prioriteiten veranderen. Dus waarom zou ik me dan druk maken over kleine imperfecties, die eigenlijk niemand ziet, behalve ik. Mensen worden toch blij van wat ik doe en maak. En dan heb ik het niet per direct over de fotoshoots die ik deed, maar over meerdere dingen waar ik me mee bezig hou en hield. En het belangrijkste, ik word er ook zelf niet meer onrustig van.

Brenda Scholtes perfecte imperfectie

Voldoen aan verwachtingen?

Ik sta simpelweg achter wat ik doe, maak, creëer en waar ik mensen mee kan inspireren, op mijn manier en niemand in mijn hoofd die zegt: het moet beter. Ja misschien kan het beter, maar ik ben blij met wat ik op dat moment doe of heb gedaan. Trots op mijn eigen kleine ding waar ik gelukkig van word. Hoe imperfect ook, voor mij voelt het perfect. Ook al is dat het misschien niet helemaal, de volgers vinden het top! En worden geïnspireerd.

Interieur artikel perfecte imperfectie

En dan soms.. al zijn ze minder geïnspireerd dan ik vooraf hoopte, dan nog ben ik blij met wat ik heb gedeeld, en ben ik er zelf tevreden mee, zonder dat ik het gevoel heb “het moet beter, want mensen vinden dit minder leuk dan ik had verwacht”. I don’t care, ik sta erachter. Daardoor ben ik niet direct minder creatief, of voldoe ik niet meer aan ‘de verwachtingen’. Want ik voel niet dat er iets van me verwacht wordt. Ik doe de dingen in mijn leven omdat ik dat wil, en niet omdat het van me wordt verwacht en moet, want moeten is niet tof.

Zelf willen en imperfect durven zijn, minder perfectionistisch, is de echte wereld. De echte ik, en het echte beeld. Liever echt en imperfect, dan een gemaakt persoon en groot social account. Bij mij vind je perfecte imperfectie, waar ik gelukkig van word.

Durf jij ook al je imperfecties te tonen op social media? Laat jouw Instagram account hieronder in een reactie achter, zodat we elkaar kunnen supporten!

Lees hier meer over Brenda!

0 reacties

Join the club!

Treasure label gebruikt jouw e-mailadres om je updates, kortingen en nieuwtjes aan te bieden.