Menu / Zoeken
Positieve mindset: zo word je meteen een stukje gelukkiger!

Positieve mindset: zo word je meteen een stukje gelukkiger!

Misschien had je hier al meer over mij gelezen, maar ik zal toch nog even beginnen met mezelf kort voor te stellen. Mijn naam is Laura en ik ben 22 jaar oud. Ik studeer International Lifestyle in Tilburg en dat houdt in dat ik bezig ben met het onderzoeken van trends en het ontwikkelen van concepten die de kwaliteit van leven verbeteren binnen verschillende lifestyle sectoren. Daarnaast sport ik ongeveer drie keer in de week, waaronder paaldansen. Ik ben super geïnteresseerd in een positieve mindset en alles wat daar mee te maken heeft. Ik ben heel erg positief ingesteld en krijg vaak te horen dat ik een motiverende ‘vibe’ heb. En dit wil ik graag met jullie delen! 

Positieve mindset

Ik lees veel boeken in de richting psychologie/mindfulness, zogenaamde ‘zelfhulpboeken’. Daarnaast luister ik vaak naar podcasts tijdens bijvoorbeeld het schoonmaken (dikke tip trouwens, zo gaat het schoonmaken veel sneller en hou je er – naast een schoon huis – ook nog eens toffe informatie op na!). Hierdoor heb ik de afgelopen tijd onwijs veel nuttige informatie verkregen die bijna zonde is om niet te delen. Ik schrijf een heleboel dingen op, zo kan ik ze later nog eens teruglezen. Het lijkt me leuk om in iedere blogpost een of twee inzichten met jullie te delen en te bespreken. Daar geef ik dan concrete voorbeelden bij zodat het geen ‘zweverig’ verhaaltje blijft maar je de informatie meteen kunt toepassen op jouw leven! 

Oké, genoeg gekletst. Let’s get started!

Nooit meer klagen?

Het lijkt me goed om het eerst te hebben over wat nou precies een positieve mindset is en waarom dat – naar mijn mening – zo belangrijk is. Allereerst, optimistisch zijn betekent echt niet dat je nóóit meer mag klagen of chagrijnig mag zijn, je moet er alleen niet te lang in blijven hangen. Ik heb ooit de quote ‘’I’m in charge of how I feel and today I’m choosing happiness’’ voorbij zien komen en die is me altijd bijgebleven. Het leven is niet alleen maar leuk; we maken allemaal wel minder leuke dingen mee, dat hoort er nou eenmaal bij. Maar, je hebt zelf in de hand hoe je daar mee omgaat. Emoties zijn seintjes vanuit je hersenen en deze seintjes zijn geen bevelen maar suggesties: je hebt hier zelf invloed op. Een heleboel situaties kun je niet veranderen, dus dan zal je ze moeten accepteren. Ergens om stressen is namelijk totaal nutteloos. Het heeft vaak geen invloed op de situatie en als het dat al wel heeft, dan geen goede. 

Worry is a total waste of time. It doesn’t change anything. All it does is steal your joy

Dus, nu denk je misschien: ‘Oké, leuk, I get it, maar hoe dan?’ Nou, blijf dan vooral even lezen! Ik geef je namelijk meteen een inzicht en daarbij een challenge mee voor de aankomende tijd, zodat je iets meer positiviteit in je leven kunt brengen. 

Positieve mindset - Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt
Het boek ‘Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’ van Haemin Sunim, een van de boeken die ik op dit moment lees.

Geluk zit in de kleine dingen

Een tijd geleden luisterde ik naar een podcast die over geluk ging. Er worden heel vaak dingen gezegd als: ‘’je moet alleen maar dingen doen waar je gelukkig van wordt’’. Ja, dat is allemaal leuk en aardig, maar je moet soms ook dingen doen die je nou eenmaal niet zo leuk vindt.  Zoals leren voor een toets of het schoonmaken van je huis. Tijdens die podcast werd gezegd dat je jezelf op die minder leuke momenten de vraag moet stellen: ‘’Wat zou mij op dit moment 1% gelukkiger maken?’’ Die ene procent is namelijk heel makkelijk te bereiken. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat je tijdens het schoonmaken je favoriete playlist aanzet, of tijdens het leren een kop koffie of thee voor jezelf zet. Ze zeggen niet voor niks: geluk zit in de kleine dingen. Dit is ook meteen mijn tip voor jou, als je wat meer positiviteit in je leven wilt brengen. Probeer jezelf de komende tijd eens die vraag te stellen, en kijk op wat voor manier jij jezelf nét gelukkiger kunt maken!

Heel erg bedankt voor het lezen van mijn allereerste blogpost. Ik hoop dat je er iets aan hebt en hopelijk tot de volgende! 

Wat doe jij om jezelf op minder leuke momenten wat vrolijker te maken? Laat het hieronder weten in een reactie!

Lees hier meer over Laura!

0 reacties

Join the club!

Treasure label gebruikt jouw e-mailadres om je updates, kortingen en nieuwtjes aan te bieden.