Menu / Zoeken
Top 10 allergrootste Instagram irritaties

Top 10 allergrootste Instagram irritaties

Stiekem brengen we met z’n allen heel wat uurtjes door op Instagram. Eindeloos scrollen, foto’s liken, inspiratie opdoen, je leven delen met de rest van de wereld… we doen het (bijna) allemaal. Hartstikke leuk natuurlijk, maar het brengt ook een heleboel irritaties met zich mee. Want het overgrote deel van wat je ziet op Instagram is nep. En hoewel we dat allemaal best wel weten, kunnen we ons toch best nog eens onzeker voelen door al die ‘perfecte’ kiekjes en gym selfies (met 10 filters eroverheen). Sommige mensen doen werkelijk alles voor een perfecte Instagram feed. Zo worden sommige krulfrietjes en unicorn milkshakes zelfs alleen maar besteld ‘omdat het zo leuk op de foto staat’ en worden ze vervolgens niet opgegeten. Als je daar eens goed over na gaat denken slaat dat natuurlijk helemaal nergens op.

Top 10 Instagram irritaties

Om de hele Instagram gekte een beetje te relativeren hebben we via onze Instagram Stories (ha, hoe ironisch) aan jullie de vraag gesteld: wat is jouw allergrootste Instagram irritatie? Dat bleken er een heleboel te zijn. Hierbij jullie top 10:

1. Met stip op nummer één: het follow-unfollow spelletje. Dit antwoord is meerdere keren genoemd en dat snappen we natuurlijk helemaal. Lees je dit nu terwijl je hier stiekem ook aan meedoet? Zie dit als een sign: meteen mee kappen!

2. Het ‘perfecte’ plaatje. De onnatuurlijke roze (in plaats van blauwe) lucht, geposeerde duckfaces en ‘perfect beach day’ foto’s vliegen je om de oren. Zo vertelt Jenny:

“Voor mijn gevoel draait Instagram niet om de foto die je maakt, maar om de sfeer die je neerzet. Foto’s die scoren zijn vaak weinig authentiek en worden ‘mooi’ door de filters en (blote) nietszeggende selfies. Ik ben zelf om die reden gestopt met foto’s op Instagram plaatsen.”

3. Mensen die doen alsof ze influencer zijn. Een Instagram account aanmaken maakt je nog geen “social influencer”.

4. Die vervelende advertenties. Tja, daar zit eigenlijk niemand op te wachten.

5. De (onrealistische) workout posts voor een gigantische kont.

6. Mensen die altijd hetzelfde posten, zoals 100x een latte macchiato. Gewoon.Niet.Doen.

7. De printscreens van hardloop prestaties. Wil je nu een schouderklopje?

8. Mensen die altijd de behoefte voelen om te delen dat ze hun vloer hebben gedweild of hun huis hebben schoongemaakt. #idontfuckingcare

9. Mega lange Instagram stories waar geen eind aan lijkt te komen.

10. Mensen die volgers kopen en daardoor makkelijker samenwerkingen binnenhalen. Niets oprechts meer aan!

Zo, dat lucht lekker op. En we couldn’t agree more! Herken jij je ook in bovenstaande Instagram irritaties? Wij zijn benieuwd:

Wat is jouw allergrootste Instagram irritatie?

Laat het ons weten in de comments en wie weet kunnen we een deel 2 van dit artikel maken 😉

0 reacties

Join the club!

Treasure label gebruikt jouw e-mailadres om je updates, kortingen en nieuwtjes aan te bieden.