Menu / Zoeken
Verliefd worden op jezelf ☆ 7 tips!

Verliefd worden op jezelf ☆ 7 tips!

Om maar even meteen met de deur in huis te vallen: jij bent fantastisch! Misschien wist je dat zelf ook allang, maar het kan ook zijn dat je nog weleens aan jezelf twijfelt. En dat is zonde, want:

als je gelukkig bent en echt helemaal verliefd bent op jezelf, dan kan al het gezeik (van ons of van andere mensen) ons geen bal schelen

Jen Sincero – boek: Jij bent een badass 

Stel je eens voor hoe de wereld eruit zou zien als iedereen zoveel van zichzelf zou houden dat hij of zij zich niet bedreigd voelt door de mening van andere mensen, huidskleur, seksuele voorkeur, talent, opleiding of bezittingen. Hoe heerlijk zou het zijn als je iedere ochtend wakker wordt en zeker bent van je eigen geweldigheid? Weg met die twijfels, schaamte en angsten. Want even serieus: waarom zouden we ook maar één seconde van onze tijd verspillen aan ons druk maken om dat ene vetrolletje of uren na een bepaald gesprek nog in je hoofd malen of je niet iets verkeerds hebt gezegd? Daar wordt het leven echt niet leuker op. Dus een beetje meer zelfliefde is geen overbodige luxe. Maar… hoe doe je dat dan, meer van jezelf houden?

Auteur Jen Sincero heeft dit precies goed omschreven in haar geweldige boek Jij bent een badass. Hierin geeft ze allerlei tips en inzichten over hoe jij een fanatisch leven kunt leiden. Zonder twijfels, angst en onzekerheden. Geen saai zelfhulpboek, maar juist geschreven met een flinke dosis humor. Een echte aanrader! Ken je ‘m nog niet? Shop ‘m dan hier. Hij is echt elke cent waard, promise.

Omdat zelfliefde dus zo belangrijk is, maar ook veel makkelijker gezegd dan gedaan, delen wij heel graag 7 belangrijke tips van Jen:

1. Waardeer hoe speciaal je bent

Jij bent de enige die je gedachten denkt op de manier waarop jij ze denkt. Je hebt je eigen unieke realiteit gecreëerd en je leeft je leven volgens jouw unieke pad. Jij bent de enige die dat ooit zal doen. No one is you and that is your power!

2. Maak gebruik van affirmaties

Train je hersenen om anders te denken door elke ochtend je favoriete affirmatie op te schrijven. Een voorbeeld van een affirmatie is: “Ik ben briljant, slim en mooi”. Schrijf dit elke dag 10 keer op of nog beter: spreek het hardop uit. Klinkt gek, helpt wel!

3. Doe dingen waar je van houdt

Dit kan van alles zijn: naar een tof live concert, op een doordeweekse middag lunchen met een vriendin, op jouw droomvakantie gaan of dat ene geweldige paar schoenen kopen. Zet jezelf op de eerste plaats en geniet!

4. Tover automatische negatieve gedachten om in positieve

Kijk je in de spiegel en is je eerste reactie “Help, wat is mijn hoofd dik!”, doe dan een bewuste poging om deze gedachte te veranderen in ” Hé lekker ding!”. Bedenk voor elke automatische negatieve gedachte dus een nieuwe, positieve reactie. Dit zal zeker niet vanzelf gaan, maar hoe vaker je je hier bewust mee bezig houdt, hoe sneller negatieve gedachtes naar de achtergrond verdwijnen.

5. Laat liefde toe

Zeg dus “dankjewel” als je een complimentje krijgt en niet “Oh, dit oude jurkje? Die kostte maar €10 bij H&M”.

6. Vergeef jezelf

Iedereen wordt geboren met het vermogen om spectaculaire fouten te maken. Ook al heb je soms het gevoel dat jij de enige bent, you’re not. Dingen verprutsen is niet jouw speciale talent. Voel je je ergens slecht over? Vergeef jezelf en zet je erover heen. Schuldgevoelens en zelfkritiek met je meeslepen is super ongezond en compleet zinloos. Probeer het dus los te laten.

7. Vergelijk jezelf niet met anderen

Wist je dat jezelf met anderen vergelijken de snelste manier is om al je plezier in het leven te vergallen? Het gaat jou helemaal niks aan wat andere mensen doen. Het enige wat belangrijk is, is dat jij plezier hebt en tevreden bent over wat je creëert. Tip: verban alle “inspirerende” personen op Instagram waar je stiekem altijd een rot gevoel van krijgt. Zij doen hun ding, jij doet de jouwe. En onthoud: jij bent meer dan goed genoeg. Altijd.

Zeg eens eerlijk: welke van deze tips voer jij al uit? En heb jij zelf nog tips voor meer zelfliefde? Het zou fantastisch zijn als je ze wil delen in de comments!

 

0 reacties

Join the club!

Treasure label gebruikt jouw e-mailadres om je updates, kortingen en nieuwtjes aan te bieden.