Eigen webshop beginnen in 10 stappen!

Webshop beginnen in 10 stappenDroom jij van een eigen (mode) webshop starten? Wil je een webshop beginnen waar je alleen producten verkoopt die jij tof vindt? Inkopen doen in het buitenland (of in Nederland)? De vrijheid om vanuit huis te werken en je eigen tijd in te delen? Maar heb je geen idee waar je in hemelsnaam moet beginnen? Zoek niet verder! Met het e-book “In 10 stappen jouw eigen (mode) webshop” leer jij in tien duidelijke stappen hoe je jouw eigen webshop start. Na het lezen van dit e-book weet je:

  • Waar je moet beginnen met jouw webshop starten
  • Hoe je je kunt onderscheiden van alle andere webshops
  • Hoe je jouw eigen webshop kunt bouwen
  • Hoe het inkopen van kleding en accessoires werkt
  • Waar je jouw collecties precies kunt inkopen
  • Wat er allemaal op jouw webshop moet staan
  • Hoe je tegen de laagste kosten jouw pakketjes kunt verzenden
  • Hoe je naamsbekendheid krijgt voor jouw webshop

Aan het einde van deze 10 stappen staat jouw eigen webshop online en geniet je van de vrijheid om vanuit huis je eigen webshop te runnen!

Je shopt het e-book “In 10 stappen jouw eigen mode webshop” nu voor maar €14,95!

Shop e-book

Kleding webshop beginnen: zo begon mijn webshop avontuur!

Webshop beginnen: zo ben ik mijn eigen webshop gestart!

Laat ik mezelf eerst even digitaal voorstellen: ik ben Kristel, 28 jaar, gek op chocolade, popcorn en sushi, maar ik heb ook een grote liefde voor schoenen, urenlang (blogs) lezen en natuurlijk: mode! Mede door deze laatste hobby heb ik in 2011 besloten mijn eerste webshop te starten: ZoYou.nl. Deze webshop begon ik meer als hobby, naast mijn studie Communicatie aan de Fontys in Tilburg. Ik was toen 19 jaar oud en volgde een minor Psychologie waarbij ik maar 1,5 dag in de week naar school hoefde. Dus er was genoeg tijd om me te richten op mijn droom: een eigen webshop beginnen.

Mijn doel? Unieke, betaalbare kleding en accessoires verkopen die je niet bij de grote winkelketens zag hangen. Ik was het namelijk helemaal beu om tijdens een avondje stappen drie mensen in precies hetzelfde H&M shirtje dat ik aan had tegen te komen. Dat moet anders kunnen, dacht ik. Op dat moment ben ik online zelf op zoek gegaan naar kleding die ik leuk vond om uiteindelijk te gaan verkopen in mijn eigen webshop. Acht jaar geleden was de webshop wereld nog niet zo groot. Er waren toen nog maar weinig mensen die zelf een kleding webshop beginnen. Alleen bij de grote ketens zoals H&M en Zara kon je online shoppen.

Je begrijpt dat er dus ontzettend veel zoekwerk aan vooraf is gegaan. Uren (nee, weken!) zoeken op internet naar informatie over hoe je je eigen webshop kunt starten en tientallen boeken lezen. Het duurde bijna een jaar voordat ik alle informatie had gevonden die ik nodig had en de digitale deuren van mijn webshop kon openen!

Nieuwe webshop beginnen: mijn eigen mode merkNieuwe webshop beginnen: mijn eigen mode merk

Inmiddels zijn we acht jaar verder en in die tijd heb ik een heleboel geleerd. Dag in, dag uit ben ik de afgelopen jaren met mijn eigen webshop bezig geweest. Daarnaast heb ik ook verschillende cursussen gevolgd, mijn opleiding Communicatie & Marketing afgerond en na mijn studie parttime gewerkt voor verschillende webshops, waaronder de webshops van Tango Shoes en V&D.

Eind 2017 voelde ik dat ik klaar was voor een nieuw avontuur: mijn eigen mode merk! Compleet met een nieuw concept, eigen ontworpen designs en een nieuwe webshop. Ik nam (stiekem met pijn in mijn hart) afscheid van ZoYou en begon eigenlijk weer helemaal opnieuw met Treasure label!

En op dat moment kreeg ik dan ook het idee voor dit e-book. Een eigen webshop beginnen is een grote droom van zoveel meiden en vrouwen. De afgelopen jaren heb ik al veel vragen gekregen over een webshop starten. Daarom heb ik alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd in één e-book gebundeld waar ik antwoord geef op alle vragen! Alles wat je moet weten over een webshop beginnen vind je in deze guide. Zo bespaar je een heleboel tijd en kun je meteen aan de slag met het opzetten van jouw eigen webshop!

Shop het e-book hier voor €14,95

Webshop starten: ga meteen aan de slag!

Het e-book is ingedeeld in de volgende 10 stappen:

Stap 1: Bedenk een sterk concept
In deze eerste stap leer je hoe je jouw webshop kunt onderscheiden van de rest.

Stap 2: Bepaal de doelgroep
Wie moeten jouw producten gaan kopen?

Stap 3: Let’s make it official
Tijd voor het echte werk: wat moet je allemaal regelen voordat je kunt beginnen met jouw webshop?

Stap 4: Ontwikkel een sterke branding
Waar gaat jouw doelgroep jouw webshop straks aan herkennen?

Stap 5: Inkopen doen
Alle inkoopadressen voor kleding en accessoires in Nederland én in het buitenland waar iedereen altijd zo geheimzinnig over doet!

Stap 6: Webshop bouwen
Hier leer je hoe je jouw eigen webshop kunt bouwen en wat er allemaal niet mag ontbreken in jouw online shop.

Stap 7: Content maken
Hoe maak je de mooiste productfoto’s, schrijf je de beste teksten en wat moet je niet vergeten te vermelden op jouw webshop?

Stap 8: Bestellingen versturen
Verstuur geen bestellingen, maar cadeautjes én leer hoe je je pakketjes zo goedkoop mogelijk kunt verzenden.

Stap 9: Maak een marketingplan
Hoe zorg je voor meer naamsbekendheid voor jouw webshop?

Stap 10: Schreeuw het van de daken!
Daarnaast deel ik aan het eind van het e-book ook mijn persoonlijke ervaringen en favoriete boeken over een webshop starten, marketing en inspirerende ondernemersverhalen.

Reviews e-book

Mijn naam is Esra en ik ben de eigenaresse & creator van NOIR the label, een webshop met on-trend sieraden en accessoires. Ik heb wel vaker e-books gelezen over het opzetten van een webshop en dacht dan op de laatste pagina: maar wat heeft dit nu concreet opgeleverd aan nieuwe informatie of inspiratie? Bij dit e-book lag dat anders, het was net dat laatste zetje wat ik nodig had om de grote stap te durven zetten. Het boek is verdeeld in 10 stappen en deze zijn echt heel inspirerend, eerlijk & waardevol. Ik heb hier dan ook echt inzichten kunnen halen die voor mij nieuw waren en op iedere pagina – waarvan de lay-outs on point zijn – steekwoorden op een notitieblokje naast me gekrabbeld. Vooral stap 8: “Verstuur geen bestellingen, maar cadeautjes” is iets waar ik met mijn eigen webshop NOIR the label volledig achter sta en wat mijn visie hierop alleen maar heeft bevestigd en versterkt. Een echte aanrader! 

Esra

Heel toevallig kwam ik afgelopen week via Facebook dit e-book tegen. Vandaag eindelijk de tijd gehad om deze uit te lezen. Allereerst vind ik het e-book super duidelijk en concreet! Ik ben al een tijdje bezig met oriënteren. Logo/doelgroep/domeinnaam etc. is allemaal bekend. Alleen het daadwerkelijk beginnen schiet er nog een beetje bij in. Jouw stappenplan is voor mij weer een mooi afvinklijstje of ik overal rekening mee heb gehouden. Dus bedankt!

Anneke

Het e-book was SUPER om te lezen. Heel verstaanbaar en vlot. Bedankt, ik heb er heel veel van opgestoken en sta een beetje zelfzekerder klaar om aan de slag te gaan!

Sofie

Ik ben nu al bijna een jaar bezig om alle info te verzamelen en uit dit e-book ben ik wijzer geworden dan heel dat jaar bij elkaar!

Liselotte