Menu / Zoeken
Zo houd je je hoofd koel met deze tropische temperaturen

Zo houd je je hoofd koel met deze tropische temperaturen

Heerlijk hoor die zon, maar voor degenen onder ons die geen vakantie hebben is het helaas niet mogelijk om hier overdag lekker van te genieten op het strand. Er moet namelijk ook nog gewerkt worden. En wat doe je dan, als je loopt te puffen op kantoor waar de thermometer 29 graden aantikt? Tip 1: niet in de stress raken! Want 1. je schiet er niets mee op en 2. daar krijg je het nog veel warmer van. Weten hoe je je hoofd koel kunt houden met deze tropische temperaturen? Wij hebben een paar coole tips voor je.

Tropenrooster

Als je 40 uur op kantoor werkt zul je waarschijnlijk weinig zonnestralen mee kunnen pikken. Maar.. daar hebben we een oplossing voor! Wij presenteren je: het tropenrooster. Begin je normaal gesproken om 08.30u met werken? Stel dan eens voor aan je baas om met dit warme weer om 07.00u te beginnen. Ben je ’s middags op tijd klaar, zodat je nog lekker kunt gaan bakken op het strand of in de tuin. En zeg eens eerlijk: met dat warme weer slaap je waarschijnlijk toch slecht en zweet je ’s ochtends je bed uit. Kun je beter maar meteen opstaan en jezelf nuttig gaan maken toch? Plus jij hebt je uren toch gewoon gemaakt, dus je baas kan er weinig tegenin te brengen hebben. Win-win!

Voetjes in het water

Als je ons al een tijdje volgt op Instagram heb je deze tip misschien al eens op onze Stories voorbij zien komen. Wanneer je het binnen echt niet meer trekt, vul dan een (groot) bakje met koud water en zet ‘m onder je bureau bij je voeten. Hup, schoenen uit en spetteren maar (tip: vergeet niet om van tevoren al een handdoek klaar te leggen voor als je op wil staan). Je zal merken dat je het binnen een paar seconden ineens een heel stuk minder warm hebt. Als je voeten koud zijn koelt namelijk je hele lichaam lekker af.

Oké, we snappen dat deze tip misschien niet echt handig is als je op een of ander chique kantoor werkt. Of überhaupt met collega’s werkt die je niet wil lastigvallen met jouw (stink)voetjes. Maar deze tip kun je ook prima ’s avonds toepassen als je helemaal oververhit thuiskomt na een lange dag werken. Heerlijk!

IJsjes eten

Eén van de allerbeste manieren om je hoofd koel te houden deze zomer: ijsjes eten! Dus bij deze: je hebt onze toestemming om elke dag (minimaal) 1 ijsje te eten. Je moet toch wat met die hitte… Zit je vast op kantoor? Wedden dat je je baas vast wel kunt overhalen om voor hem/haar en je collega’s een ijskoud ijsje te halen? Worden jullie natuurlijk véél productiever van met z’n allen!

Creëer je eigen airco

Ben je niet gezegend met een airco thuis of op kantoor? Geen probleem, dan maak je er toch gewoon zelf een? Lekker budget ook. Hoe? Stap 1: vul een fles met water en leg ‘m een nachtje in de vriezer. Stap 2: haal de fles uit de vriezer en zet ‘m voor je ventilator op je bureau. Stap 3: zet de ventilator aan en geniet van je DIY airco. Top toch? We hebben zelfs ergens gelezen dat als je 2 tot 3 schepjes zout aan het water toevoegt het water langer koud blijft (bonus tip).

Nou, we gaan ervan uit dat je met deze tips die tropische dagen wel overleeft. Good luck!

Wat doe jij om je hoofd koel te houden in de hitte? Deel je tip met ons in de comments!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

0 reacties

Join the club!

Treasure label gebruikt jouw e-mailadres om je updates, kortingen en nieuwtjes aan te bieden.