Menu / Zoeken
Zomer struggles

Zomer struggles

Door: Brenda Scholtes

Het is (nog net) zomer, dan ga je meestal op vakantie. Wij zijn ook weer geweest met de kids dit jaar. Naar Drenthe, leuke en mooie omgeving, leuk vakantiepark en huisje. Eigenlijk was alles fijn en top. Maar toch kwam ik niet in de vakantiemodus. En dat is wel jammer achteraf, of is er meer aan de hand.. 

M’n gedachten lieten me niet met rust. Waar ik allemaal mee bezig was in die gedachten weet ik eigenlijk niet, maar achteraf was de vakantie voor mij niet helemaal zoals een ‘even helemaal weg’ moment dat het voor die paar weken zou moeten zijn. De kinderen daarentegen hebben het top gehad. Dus daar ga je dan maar voor. 

Crisis?

Toch ben ik me een beetje gaan afvragen wat er dan met mij aan de hand is. Is er echt iets aan de hand, of is het mijn 30 jaren crisis? Ja ik voel me zelfverzekerder dan die jaren die ik hiervoor heb gehad, dus dat is niet per direct het ‘probleem’. Ik denk dat ik gewoon teveel wil. Ik ben nu eenmaal moeder geworden 6 jaar geleden, en dat heeft me ook niet per direct in de weg gestaan in al die tijd, het viel me eigenlijk nog een soort van mee. Het neemt je vrijheid wel meer weg dan voorheen, maar je kan er ook goed mee spelen en uit de voeten. 

Laat me los

Toch vind ik het heerlijk om zo nu en dan even weg te gaan, een leuk feestje waar je even los kan, festivalletjes vind ik ook helemaal leuk, maar ik kom er nooit. Elke zomer sla ik de plank weer mis, kom ik er te laat achter, of ik zou serieus ook niet weten met wie ik ernaartoe zou moeten gaan. Niet dat ik geen vriendinnen heb, maar de interesses verschillen soms wat. Dat is niet erg, maar ik mis wel even die feestjes waar ik zo graag naartoe zou willen gaan, om mijn ei kwijt te kunnen en omdat ik gewoon dat verlangen heb. 

Ook ben ik niet de persoon die zichzelf gelijk ergens in de groep wil gooien, als je maar hoort dat er iemand die je kent naar iets leuks gaat. Te bescheiden of misschien te verlegen voor? (wat nou zelfverzekerder geworden) Gemiste kansen, zo voelt het dan. Ja echte ‘zomerstruggles’ dit. 

Ik ben leuker

En daarnaast, voel ik me soms happy, soms even helemaal prut. Want ben ik wel wie ik wil zijn? Dan denk ik weleens als ik weer ‘zo’n dag heb: ik ben veel leuker dan wat ik nu allemaal uitstraal en doe. Maar ik kan het niet zijn, omdat … ja omdat, ik moeder ben? En dat enige vrijheid afneemt? Of omdat ik me geremd voel omdat ik moeder ben en minder snel weg kan, ik altijd iets (met moeite) moet regelen om weg te kunnen, want als de kat van huis wil…

Oké, ik voel me lichtelijk een zeikerd. Ik ben veel leuker dan zeuren en klagen. Soms zie je mensen die zijn zo lekker eerlijk en open, ze lijken zo vrij! Dat wil ik ook! Vergelijken is nooit handig, maar het houdt me dan wel net even een spiegel voor. Zo’n klaagpaal en zeikerd ben ik niet, eigenlijk ben ik heel open en eerlijk naar iedereen toe. Ik denk niet meer zo druk, zoals vroeger, na over wat zouden ze wel niet van me vinden, over hoe ik ben en doe, ik ben ook maar wie ik ben. Maar ik vind: ik kan altijd beter en leuker. En soms heb ik daar stiekem een klein beetje hulp bij nodig, van anderen. 

Nieuwe mensen

Ja nieuwe mensen leren kennen, super leuk. Het is moeilijker als je ‘wat ouder bent’ om nieuwe mensen te leren kennen. Want vaak hebben ze al een vaste vriendenclub, hoe kom je daar dan tussen. Vind ik lastig, ik zou graag mensen leren kennen, die me onder hun hoede nemen, waarmee je lief en leed kunt delen, gewoon omdat ik dat leuk zou vinden, en het stiekem wel nodig heb. Omdat er dan toch een nieuw klein wereldje opent, wat alles weer net even leuker maakt, waarvan je ook weer leert en steeds meer jezelf kunt worden. 

Nieuwe mensen ontdekken moet je eigenlijk gewoon doen door zelf plekken op te zoeken waar je normaal niet zo snel komt. Met feestjes maak je al snel nieuw contact, want iedereen is blij! Ik ben zelf weleens alleen op een feestje geweest, ik had dan vooral veel mannelijk publiek dat me aansprak en afdroop als ik zei dat ik getrouwd was, niet helemaal de juiste insteek… Maar als je ergens bent door bijvoorbeeld eens heel stoer alleen naar een concert te gaan, dan heb je in ieder geval al een overeenkomst. Iedereen daar is fan van die muziek, dus je hebt al een goede opening voor een gesprek. Plus mensen staan dan ook vaker open voor een gesprek. 

Dus, op de to-do list:

Plekken opzoeken waar je mensen treft met dezelfde interesses, want waarom zouden die mensen daar anders zij? Op die manier heb je direct een goede overeenkomst en gedeelde interesse, dus is het makkelijker om eens een gesprek aan te gaan en ‘hoi’ te zeggen. Extra spannend als je alleen bent, maar je hoeft niet met iemand rekening te houden. Hoe fijn is dat voor je zelfvertrouwen!

Hoe ontmoet jij nieuwe mensen? Ga jij weleens alleen naar een feestje of concert? Ik ben benieuwd!

0 reacties

Join the club!

Treasure label gebruikt jouw e-mailadres om je updates, kortingen en nieuwtjes aan te bieden.